Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai ragacsos sertéscsíkok

Kínai ragacsos sertéscsíkok
Kínai ragacsos sertéscsíkok
140 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép, sovány hasaalja szalonnát kaptam. Kis előkészítést igényelt az étel elkészítése. Éppen húslevest főztem, és a nagy marhacsont mellé bedobtam ezt a darab húst is. (Egyáltalán nem lett zsíros a levesem.) Mikor a hús puhára főtt, levágtam a bőrös részt róla, mert a finnya családom nem eszik olyat. Nekem a nyálam csorgott, és ettem a zöldséges rizst. :-(  Mivel a levesben rengeteg zöldség volt, igen ízletes volt a hús.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kanál olajon megpirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott fokhagymát és gyömbért.
  2. A húst, ha megtisztítottuk a zsírtól, bőrtől, vékony szeletekre vágjuk (keresztbe a szál iránnyal).
  3. A felszeletelt húst a pirított hagymára tesszük, és az összes fűszeres szósszal meglocsolva 5 percig erős tűzön pirítjuk. Végül megszórjuk szezámmaggal.
  4. Rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szezámos sertéscsíkok, kínai sertéscsíkok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

512
sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
méz 1 ek
ketchup 4 ek
osztrigaszósz 1 teáskanál
rizsecet 1 ek
szezámmag 1 ek
mogyoróolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 3 cm