Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai sárgadinnyezselé

Kínai sárgadinnyezselé
Kínai sárgadinnyezselé
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és különleges!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgadinnyét meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Péppé turmixoljuk, a cukorral, a citromkarikákkal meg a vaníliarúddal ízesítjük, és hozzákeverjük a dzsemfixet.
  3. Nagy lángon kb. tíz percig forraljuk. Ekkor a citromkarikákat meg a vaníliarudat kiszedjük, a dzsemet öt percig pihentetjük.
  4. Mielőtt üvegekbe töltjük, tartósítószert teszünk minden üveg aljára, majd beletesszük a lekvárt. Minden üveget 5 percre fejre állítunk, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 885
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora1205

Mióta szakács: 2013.08.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgadinnyelekvár, citromos sárgadinnyelekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

663
sárgadinnye 1 kg
cukor 75 dkg
citrom 0.2 db
vanília 1 db
dzsemfix 1 csomag
befőtt tartósító 1 csomag