Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai szezámmagos csirke Erabelltől

Kínai szezámmagos csirke Erabelltől
Kínai szezámmagos csirke Erabelltől
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagyon szereti a családom, mivel egyszerű elkészíteni, nagyon finom és nem túl drága. Kiadós és laktató is egyben. Mindenkinek ajánlom, akik szeretik a különleges ízvilágot.

hozzávalók / 4 adag

A bundázáshoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet feldaraboljuk kis kockákra. A bundához valókat egy tálba összekeverjük úgy, hogy sűrű masszát kapjunk.
  2. Beleforgatjuk a feldarabolt húst a masszába, majd hagyjuk egy kicsit állni addig, míg a mázt elkészítjük.
  3. A mázhoz a hozzávalókat összevegyítjük (mindenki szája íze szerint ízesítheti:méz, chili vagy erős paprikakrém).
  4. Ezután a húst forró olajban szép világosbarnára sütjük, majd még melegében beleforgatjuk a mázba.
  5. Egy tálba szedjük őket, köretként rizi-bizit kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 936
elküldve: 20
receptkönyvben: 710
elkészítve: 45/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kínai csirkemell, szezámmagos csirke, mézes chilis csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Claudia
Claudia Fri, 2014-05-23 09:40

Azért nem tudtad összekeverni a tésztát,mert kell hozzá víz is...az lemaradt a receptből.

nnn
nnn Fri, 2014-04-04 12:32

Nagyon finomnak nez ki de en megcsinaltam a bundahoz valot es kellet meg tennem hozza tojast mert szaraz volt az en oldalamon csak 1 db tojas van irva nemtudom hogy hogyan sikerult valakinek eszt oszekeverni mert nekem nem

vukibaba
vukibaba Fri, 2013-04-12 09:09

Megpirítottam szezámmagot és grammra pontosan annyi ketchupot használtam, mint ami le van írva és 60dkg húshoz is elég lett :) Isteni finom lett, soha többet nem megyek kínai étterembe :)

Szityike
Szityike / Szityike Sun, 2012-12-09 17:00

Sziasztok!
Én is rajongok a kínai kajákért és el is készítettem azt a receptet, nagyon szupi lett köszönöm. Annyi gondom viszont mégis csak támadt vele, hogy a bunda nem ropog az enyémen, (pedig az az egyik jellegzetessége szerintem), hogyan tudnám ropogóssá tenni a bundát? Mit javasoltok?
Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv, Szityi

tidu86
tidu86 Wed, 2012-11-14 12:12

Kedves Erabell!

Ez az a recept amint már nagyon rég keresek. És nagy izgatottságomban el is felejtettem megpirítani a szezámmagot, de nem tűnt fel a kóstolásnál sem. :D
Konkrétan el is kóstolgattuk az egész adagot.
Nagyon szépen köszönöm a receptet, ez egy hiánypótló alkotás az oldalon ;)

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-11-15 10:12

Kedves tidu86!Nagyon örülök neki,hogy ennyire ízlett!Én a szezámmagot nem is szoktam előtte megpirítani,úgyhogy semmi gond!Az a lényeg,hogy finom volt!:)

Fegu
ViGu / Fegu Tue, 2012-06-05 02:04

Megcsináltam!!!
Nagyon finom lett, a szezámmagot ne felejtsétek el szárazon lepirítani!!
Köszi a receptet.

577
csirkemell filé 40 dkg
tojás 1 db
étkezési keményítő 3 evőkanál
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
sütőpor 1.5 kk
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 evőkanál
ketchup 200 g
chili 0 ízlés szerint
méz 1 ek
szezámmag 4 ek