Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai szezámmagos csirkehús

Kínai szezámmagos csirkehús
Kínai szezámmagos csirkehús
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi recept, nagyon laktató, finom keleties étel. Mindenkinek ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A bundázott csirkemellhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sűrű masszát készítünk a bunda hozzávalóiból.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, és beletesszük a masszába.
  3. A mázat is elkészítjük.
  4. A húst egyenként kisütjük vigyázva, nehogy kevés legyen rajta a masszából.
  5. Ha kisült, azonnal (még melegen) beleforgatjuk a mázba, majd jeges vízbe tesszük 2 másodpercre.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 620
elküldve: 4
receptkönyvben: 377
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szezámmagos csirke, kínai ketchupos-szezámmagos csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muttertájgör
muttertájgör Thu, 2014-01-23 12:41

szeretném megkérdezni, hogy a jeges víznek milyen szerepe van? ettől dermed ropogósra a máz?
életemben nem csináltam még ilyet, csak szeretem. A sarki kínaiban nagyon finom és olyan, mintha picit karamellizálódna rajta a mézes réteg :) köszönöm

Dikknacs
Dikknacs Wed, 2012-04-11 01:14

A mázhoz melyik alapanyagból kb mennyi kell? Még sosem csináltam hasonlót és nem szeretnék nagyon pocsékolni a próbálkozásaimmal :D

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2012-04-11 12:38

Kedves Dikknacs!
A mázat ízlés szerint készítjük. A ketchuppel kezdjük, majd hozzáadunk feleannyi mézet, és így a többi. De szeretném ajánlani egy másik receptemet ami ugyanez, csak jobb: Kínai szezámmagos csirkegolyó. A receptjeim között megtalálod.

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Thu, 2011-12-08 19:28

Kedves Dori88, nagyon örülök! A képet már kicseréltük, ez az új! A képen természetesen már sütés után látható, amit látunk belőle az a külső máz, (ettől lesz igazán keleties). Szerintem mindenképpen próbáld ki, mert én is sokszor csináltam már. és mindig nagyon sikeres lett! 1 tipp: Keményítőt mindenképp rakj a tésztába, mert ettől lesz ropogós! Üdvözlettel: Művészúr

Dori88
Dori88 Thu, 2011-12-08 19:13

Szerintem nem rossz a kép. Nagyon gusztán néz ki. :) Ki is fogom próbálni.
A képen a csirke husi még a sütés előtt vagy már a sütés után látható?

317
csirkemell filé 1 db
finomliszt 5 evőkanál
étkezési keményítő 5 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
sütőpor 2 kk
víz 0.5 dl
ketchup 4 ek
chili 0 ízlés szerint
méz 2 ek
szezámmag 2 ek
szójaszósz 2 ek