Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai tészta, ahogy a büfében készül

Kínai tészta, ahogy a büfében készül
Kínai tészta, ahogy a büfében készül
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kínai tésztát, és sikerült megcsinálni végre azt, amit a boltban is kapok:).

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fontos tudni, hogy a tészta színét és ízét a szójaszósz határozza meg! Érdemes kínai boltban körbenézni.
A zöldségeket nem szabad megfonnyasztani, hirtelen lángon 1 perc alatt ropogósra kell pirítani.
Tudjátok, nem azért pirított tészta a neve, mert a tésztát pirítják, hanem zöldségeket. ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával.
  2. A répát kis téglalapokra szeleteljük.
  3. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk.
  4. Feltesszük sós vízben a tésztát.
  5. Amíg fő, addig wokban olajat hevítünk, beledobjuk a feldolgozott zöldségeket, és hozzátörjük a fokhagymát.
  6. A zöldségeket ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott tésztát, és szójaszósszal ízlés szerint meglocsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 489
össznézettség: 649 907
elküldve: 140
receptkönyvben: 5 493
elkészítve: 460/505
Facebookon megjelent: 3

szakács

Erdélyi Ferenc

Mióta szakács: 2011.01.09.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított zöldségek tésztával, kínai spagetti fekete szójaszósszal

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-01-05 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-02-08 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sziszi01
sziszi01 Tue, 2017-09-19 20:35

Szia! Tökéletes recept! Köszönöm!
Én tettem hozzá egy kis darab friss gyömbért és cayenne borsot, nem rontotta el.
Sziszi

KleaTech
KleaTech Tue, 2016-10-04 17:23

Nagyon finomra sikeredett, de nem lett olyan, mint a kínai kajáldás. Két dologra tudok gondolni: fontos lenne olivaolajjal csinálni, és/vagy más szósz kell hozzá. Pedig minőségi fekete szójaszószt vettem.
Esetleg számíthat a tészta is, most tojásnélküli spagettivel csináltam, de utólag tudtam meg, hogy a kínaiak is tojásos tésztát használnak. Úgyhogy legközelebb új tészta, szósz, és olivaolaj.

๓ ξ ي ĩ
๓ ξ ي ĩ Thu, 2016-03-31 20:27

Elsőnek csináltam, és elrontottam :(

A hagymát én buta aprókra vágtam, reflexből, így nagyon kijött az íze, és én meg nem szeretem, és csak tescos szójaszószt tudtam beszerezni este, és szerintem nem a legjobb hozzá :/

Amúgy abszolút hasonlít, és máskor újra készítem, mert remek recept hozzá :3 És azért hasonlít-gat így is hozzá, úgyhogy elmajszolgatom :D

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-11-20 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

veinhardt
veinhardt Sat, 2015-08-01 08:01

A LIDL-ben is finom szójaszószokat lehet kapni, akkor amikor az Ázsiai hetek vannak. Éppen most hétfőn kezdődik megint egy ilyen hét, mindenképpen vennem kell, mert már kifogytam. Másikat próbáltam, de azok nem olyan jók! Egyébként ilyen alkalomkor, van még nálunk tasakos kinai alappor, mindössze 149,- Ft-ért, abból is teszek a pirított tésztára valamennyit! Nagyon finom lesz tőle!

lina.hb
lina.hb Tue, 2014-11-18 09:29

Nálam még egy pici rizsliszt vagy keményítő is megy hozzá, hogy "ragacsosabb" legyen... Gyakran készül, szeretjük. Hja és valóban nem autentikus, de a pénztárcám nem bírja a család igényei szerinti mennyiségű risztésztát, így sokszor cérnametélttel készül. A spagetti annyira nem jön be....

Livcsi04
Livcsi04 Wed, 2014-07-09 15:45

Ma készítettem ebédre, és egyszerűen tökéletes lett :) Kicsit megspékeltem kockázott cukkinivel, valamint csilivel, de az alaprecept maradt :) 10/10

liszizsuzsi
liszizsuzsi Tue, 2014-07-08 15:08

Vidéken még nagyobb városokban se nagyon van keleti élelmiszer üzlet, a szupermarketekben viszont kapható a Kikkomann nevű szójaszósz; ez a legdrágább, de egyben a legjobb. Megyek, előkapom a wokot!

Ammesz
Ammesz / Ammesz Tue, 2014-02-18 23:00

Tegnap elkészítettem...isteni finom lett. Nagyon köszönöm a receptet. Nagy kedvencem a kínai. :)

Kiruna
Kiruna Wed, 2013-07-31 19:20

Ez valami isteni! Köszönöm! Még sokszor kerül majd az asztalomra :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-01-08 10:11

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Te1986
Eszti / Te1986 Tue, 2013-01-08 08:06

én is meg szoktam pirítani a tésztát egy kicsit, úgy keményebb lesz kicsit az állaga, jobban hasonlít a boltira. De nem sütőben, hanem kb. 3-4-szer átforgatom a zöldségekkel együtt, abban a serpenyőben/wokban amiben a zöldségek pirultak.

szaboan
szaboan Sun, 2012-12-16 13:36

Nagyon finom ma is azt csinálok a gyerekeimnek!!!
Köszi a receptet.

meli0110
meli0110 Mon, 2012-10-29 20:35

Én is magamnak kisérleteztem ki a pirított tésztát otthon. Teljesen igazad van, nem kell a sütőben vagy bárhol máshol pirítani. A szín és az íz kizárólag a dark szójaszósztól (eredeti kínai- a kínai élelmiszerboltokból) lesz. Én néha kevés fokhagymát, porcukrot és na-glutamátot is teszek hozzá. Pont olyan, mint a kínaiban. Nagyon szeretjük!

Límia
limia / Límia Tue, 2014-07-08 16:54

Meli: Na-glutamátot? Ízfokozót? Minek??? :S

Ferenc: Szuper a recept! KÖSZÖNÖM!

lokri
lokri Mon, 2012-09-10 19:22

Egy apró kis hozzávaló, amitől szerintem méginkább olyan mint amit a kínai büfékben lehet kapni: édes szójaszósz a simával együtt!

Visky Orsi
Visky Orsi / Visky Orsi Thu, 2012-04-05 10:52

Kismama vagyok! Ezt kívántam meg! Már elkészítettem egyszer, 2 nap alatt 5-ször laktam jól vele. Általában minden étel egyszer esik jól, de ez minden étkezésnél elcsábított. Szerencse, hogy a férjem nem rajong a kínaiért!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sun, 2011-07-03 12:44

Az előkészület és a főzés egyszerre zajlik, így pillanatok alatt elkészítettem ezt az igazán fincsi ételt. Köszi a receptet!

z1
z1 / z1 Sat, 2011-06-18 21:11

Szia!
Egy jó tanács, ha érdekel.
A tésztát előtte süsd meg a sütőben barnára.
Más íz, más szín.
Jobb.
Z.

462
káposzta 20 dkg
sárgarépa 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 0.5 db
szójaszósz 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
spagetti tészta 250 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek