Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai tofus csirkefalatok pikáns chiliszósszal

Kínai tofus csirkefalatok pikáns chiliszósszal
Kínai tofus csirkefalatok pikáns chiliszósszal
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pikáns kínai étel, sertés- vagy marhahúsból is elkészíthetjük. Én nagyon szeretem, gyorsan elkészül, és még finom is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezzel az étellel igazi keleti hangulatot varázsolhatunk az asztalunkra, aki tudja használni, evőpálcával fogyassza. :-) Hmmm, meg egy pohár hűtött szaké mellé sem rossz választás. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet és tofut kisebb kockákra vágjuk, a hagymaszárat pedig 5 cm-es darabokra. A vizet elkeverjük a keményítővel.
  2. A szezámolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a csirkehúst megpirítjuk rajta. Ha megpirult, a húsokat a serpenyő szélére húzzuk, a közepén maradt helyre beletesszük a zöldhagymát, és átsütjük.
  3. Közben a szósz hozzávalóit összekeverjük, és a serpenyőbe öntjük, jól elkeverjük az étellel. Ezután a tofut is hozzáadjuk, jöhet a keményítős víz ráöntve, majd összerottyantjuk az egészet.
  4. Aki még pikánsabbá szeretné tenni, egy pici ecetet is adhat hozzá a végén.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kínai egytálétel, chilis csirke, tofus étel, tofus csirkefalatok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
csirkemell filé 40 dkg
újhagyma zöldje 15 db
szójaszósz 1 ek
fokhagymakrém 1 teáskanál
chilipaszta 1 teáskanál
szezámolaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
rozmaring 3 szál
gyömbérpor 1 kávéskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 2 ek
cukor 1 teáskanál
tofu 25 dkg