Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínaikel-leves kolbásszal

Kínaikel-leves kolbásszal
Kínaikel-leves kolbásszal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A véletlen műve, a frankfurti leves után, szabadon... :)

hozzávalók / 4 adag

Leves

Sűrítés

ajánlat

Ha füstölt szalonnát sütünk, ne dobjuk ki a feleslegessé vált zsírját. Sok ételhez passzol, ha füstölt szalonnazsírral készítünk hozzá rántást. Pl. szárazbableves vagy főzelék, frankfurti leves, krumplileves, tarhonyaleves, lebbencsleves, lencsefőzelék, stb. És természetesen ehhez a leveshez is nagyon illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A kínai kel levelek fehér részéből feldarabolunk kb. 30-40 dkg-nyit. (A zöldebb részekből lehet majd salátát készíteni.) Feldaraboljuk a többi zöldséget is.
  2. A felszeletelt kolbásszal együtt annyi sós, köményes vízben, ami ellepi, megfőzzük. Vigyázat, hamar kész!
  3. A zsírból, a lisztből aranysárga rántást készítünk. A tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, felengedjük kevés hideg vízzel, majd a leveshez adjuk. Felfőzzük.
  4. Közben kevés levessel elkeverünk 1 dl tejfölt, majd ezt is a leveshez adjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 667
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kolbászos kínai kel leves, kínai kel leves zöldségekkel és kolbásszal, zöldséges-kolbászos kínai kel leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2017-02-14 19:52

A kipróbálásra csak most került sor. Finom, frankfurti leveshez hasonlító leves lett. A kolbásszal sajnos megjártam, nyersen egyáltalán nem volt sós, de a levest úgy megsózta, hogy alig tudtam megenni. A férjemnek ízlett, mert szereti a sós ételeket, de legközelebb virslivel fogom csinálni. Üdv Zsuzsa.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2017-02-15 16:38

Hát igen, ezt igazán említhettem volna. A kolbász is sós, vigyázni kell a sózásnál. De az biztató, hogy ezek után is meg fogod még főzni. :)
Üdv: Fahéj

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Tue, 2016-01-26 15:03

Kedves Fahéj!
Sok évvel ezelőtt a családom kérésére főztem először Frankfurti levest, és mivel a kelkáposzta csipkedi mindenki epéjét,kínai kelből próbálkoztam. Különben mindent a frankfurti leves receptje szerint készítettem. Jó tartalmasságát, a + krumpli, a virslikarikák és jó sok tejfölös lisztes habarás biztosította. Mindenki nagyon szereti, a mellé vásárolt pogácsákkal /mindig vásárolom, mert pocsék sütő vagyok/ együtt, mert nincs utóhatása senki epéjénél.
Mentettem a Te receptedet és ki fogom próbálni, bizonyára Így is ízleni fog a családnak. Bocs a hosszú levélért. Üdvözöllek : Zsuzsa

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2016-01-26 22:54

Kedves Zsuzsa!
Szerintem ez nagyon hasonlít a frankfurti leveshez, csak a kolbász miatt más egy kissé. Ezt is lehetett volna virslivel is készíteni, de az nem volt itthon. Főzeléket is csináltam már kínai kelből, teljesen a kelkáposztafőzelék mintájára. Az is finom volt. Én nem sok különbséget veszek észre a két zöldség közt. Talán a kínai kel visszafogottabb ízt ad, és valóban kímélőbb a gyomornak.
Remélem, ízleni fog a családodnak így elkészítve is. :)
Üdv: Fahéj

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2015-10-13 21:54

Ez nagyon jó ötlet. Hamarosan kipróbálom, és beszámolok róla. Zsuzsa.

350
kínai kel 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
parasztkolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 3 l
finomliszt 1 púpozott ek
mangalica zsír 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
víz 0.3 dl
tejföl 1 dl