Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kincses kalács

Kincses kalács
Kincses kalács
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető, önmagában is  finom kelt tészta, de vajjal, mézzel, lekvárral megkenve kiváló reggeli, tízórai.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Dupla adagot szoktam készíteni, amiből két rúd kalács lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket felhasználás előtt 1 órával beáztatjuk.
  2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót, citromhéjat, és a beáztatott gyümölcsöt.
  3. A tojások és az élesztős tej hozzáadásával közepesen lágy tésztát készítünk, miközben beledagasztjuk az olvasztott vajat is. A tésztát jól kidolgozzuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítva laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és kb. 1,5 cm vastagságú, tepsi hosszúságú téglalappá sodorjuk, majd felcsavarjuk.
  5. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük felvert tojással, és15 percig pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 387
elküldve: 1
receptkönyvben: 220
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös kalács, mazsolás kalács, kalács gyümölcsökkel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dzsorsi
Dzsorsi / dzsorsi Fri, 2014-04-18 21:18

Én másfélszereztem az adagot és két közepes, két kisebb rúd jött ki belőle, egy sütőtepsiben megsült egyszerre.
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Aranymazsolát, sárgabarackot, vörösáfonyát és kandírozott narancshéjat tettem bele, a friss reszelt citromhéj mellé szárított narancshéjat is és a tegnapi sós sütésből maradt kb 0,5 dl egész mákot is.
(kénytelen voltam a húsvéti "batyu sütit" elfelezni és lecsípni egy-egy szeletet középről, hogy megkóstolhassuk. Majd ráfogom, hogy így könnyebb volt csomagolni)

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-01-13 10:19

Nem próbáltam kenyérsütőben sütni, de szerintem abban is el lehet készíteni.

bakfitty
bakfitty Thu, 2012-01-12 09:19

Kedves Livi! Mekkora lett ez a kalács? Egy nagyobb tepsibe kettőt kell csinálni? Egyébként tényleg nagyon guszta! :-)

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-01-12 11:40

Ebből a mennyiségből egy rúd kalács lesz. Ha nagy a család, érdemes duplát sütni. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-01-11 20:55

Kedves Livi! Jaj, de guszta! Látszik, hogy finom, puha, illatos. Ha most nem este 8 óra lenne, neki is állnék megsütni. :)
Üdv: Fahéj

745
finomliszt 40 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 tk
vaj 8 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 2 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
aszalt gyümölcsök 10 dkg
tojás 1 db