Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kincsesláda torta

Kincsesláda torta
Kincsesláda torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kincsesláda tortát a kisfiam 9. szülinapjára készítettem, igazi kalózos hangulatot teremtve vele a szülinapi partiján. :)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Szülinapra készíthető torta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizes piskóta hozzávalóiból piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.  A tojások sárgáját elkeverjük (elektromos habverővel), a cukorral és a vízzel, jó pár percig keverjük vele, mert az igazi recept szerint fél óra hosszat kellene kevergetni  fakanállal...
  2. Beletesszük a sütőporral vegyített lisztet, azzal is keverjük, majd óvatosan elvegyítjük a tojások keményre vert habjával. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Úgy süssük, hogy az első 10 percben nagyobb lángon, és még kb. 10 percig közepesen. Nem szabad kinyitni közben a sütő ajtaját, mert összeeshet a tészta, és közepes rácsmagasságba tegyük. Ha csokis piskótatésztát szeretnénk sütni, akkor ízlés szerint kakaóport is keverjünk a liszthez. 
  3. Ha megsült a piskóta, elfelezzük középen. Az egyik lap lesz a kincsesláda alja, a másik pedig a teteje. 
  4. Az alsó piskótalap közepére kis mélyedést készítünk, mintha egy láda belseje lenne, kikaparjuk. 
  5. A csokikrémet elkészítjük a hozzávalókból. A puha vajat és a cukor felét  habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, tovább keverjük, simára.
  6. A tejet, a tojássárgáját és a cukor másik felét jól összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a vajkrémhez, összedolgozzuk.
  8. Ha elkészült a csokikrémünk, megkenjük vele a kincsesláda alsó részét. Hagyjunk a másik fél piskótalapra is krémet, ami a láda teteje lesz.
  9. A láda alsó részében kivájt mélyedésbe mindenféle színes cukrokat pakolhatunk, pl. gumicukrok, bonbonok, csokipénzek, fölfűzhetjük a cukrokat gyöngysor alakban cérnára is.... Ezek lesznek a láda "kincsei".
  10. A láda aljára két oldalt egy-egy karamellás csokit tegyünk, ez fogja megtartani a láda tetejéül szolgáló másik fél piskótalapot, amelyet szintén kikenünk csokikrémmel körben. Majd óvatosan ráemeljük  a felső részt a láda alsó részére.
  11. Most már csak a láda tetejének a díszítése maradt hátra, amit mindenki saját ízlése szerint díszíthet. 
  12. Én drazsékat és tortazseléből készített csatokat használtam a díszítéshez..
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 891
elküldve: 3
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Molli31

Mióta szakács: 2011.09.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szülinapi torta, kincsesláda alakú torta, kalóztorta, csokitorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Molli31
Molli31 / Molli31 Tue, 2012-04-10 18:15

Az én fiam is ennyire édes szájú mint a tiéd Éva-Anyóca. :)
9. szülinapi partijára készítettem ezt a tortát. Az ünnepelt és a meghívott kis barátok is hasonló jelzőkkel illették. El voltak ragadtatva a tortától és persze, a benne található ehető kincsektől is. :))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-10 17:19

Nagyon guszta, köszönöm.:-)

A fiam szerint, akinek a hat édes sütemény húsvétkor úgy látom nem volt elég, azt mondta: "hmm,, tömör-gyönyörűség" :-))

Szép tavaszias napokat kívánok!

Éva-Anyóca

436
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 24 dkg
víz 6 ek
tej 2 dl
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojássárgája 1 db
finomliszt 2 evőkanál
vaj 20 dkg