Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából

Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
Kinder Bueno szelet Bandika konyhájából
90 perc / előkészület: 75 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetejére, ha akarjuk, rakhatunk tortadarát, vagy csokit csorgatva.

hozzávalók / 4 adag

Alap

Krém

Összeállítás

ajánlat

Nem szabad túláztatni, mert akkor képtelenség dolgozni vele. A töltelékben van nedvesség, majd az befejezi még a puhítást, a tej pedig legyen langyos, könnyebb lesz munkánk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, zsemlemorzsát, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk lassan a cukrot, aztán óvatoskodva az olvasztott margarint, majd belekavarjuk a lisztes-sütőporos-zsemlemorzsás keveréket.
  3. Vajjal-liszttel kikent tepsibe borítjuk, elkenjük, majd rászórjuk a darált diót. Dolgozhatunk persze őrölt mogyoróval is.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Míg hűl, elkészítjük a krémet. Kikeverjük jó rendesen a cukrot a tojások sárgájával, majd beleöntünk egy pici tejet, beleszórjuk a pudingport, kikeverjük, a lisztet és a vaníliát hozzátesszük, és simára dolgozzuk vele.
  6. Ekkor a maradék tejet feltesszük forrni, aztán amint forrósodni kezd, pár kanállal hozzáöntünk a tojásos keverékhez, közben kavargatva, hogy lazább legyen, és melegebb, vagyis hőkiegyenlítést végzünk.
  7. Ezután már annyi a dolgunk, hogy állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró tejbe az egészet, és addig főzzük állandó kavarás mellett, míg jó sűrű nem lesz. Ha megfőtt, várunk, amíg kihűl. Jó lefedve tartani, féloldalasan rakva rá a fedőt - így nem fog bebőrösödni.
  8. Míg hűl, addig a mogyorókrémet felolvasztjuk, és rásimítjuk a meghűlt tészta tetejére, erre aztán mehet a vaníliás tejbe áztatott keksz. Formásan, szépen rakosgatjuk,rárakjuk sorban a beáztatott kekszet.
  9. Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
  10. Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy pedig gőz segítségét igénybe véve, és hozzáadjuk a krém egyik feléhez. A maradék sárga krémet rákenjük a kekszsorunkra, aztán erre is tejbe áztatott keksz megy.
  11. Majd következik a csokis krém rásimítása. Néhány órát, de inkább egy éjszakát hideg helyre rakjuk, akkor szeleteljük.
  12. Ha így nem elég, akkor a tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy csokiréteggel zárhatjuk. De a nélkül is épp elég laktatós...
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x4 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 629
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bandika

Mióta szakács: 2020.01.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges krémes pudingos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

3276
tojásfehérje 6 db
finomliszt 2 ek
dió 3 marék
cukor 7 ek
sütőpor 1 csomag
zsemlemorzsa 2 ek
margarin 1 ek
tojássárgája 6 db
porcukor 25 dkg
tej 5 dl
finomliszt 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 30 dkg
étcsokoládé 10 dkg
nutella 50 dkg
háztartási keksz 100 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag