Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder Maxi King torta XXL

Kinder Maxi King torta XXL
Kinder Maxi King torta XXL
120 perc / előkészület: 100 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nosalty szerkesztőségében gondoltunk egyet, és elkészítettük sokak kedvenc bolti desszertjét, a Maxi Kinget, de nem akárhogyan. Hatalmas tortát csináltunk belőle. A brutális édesség több mint 3 kilós és nagyon mutatós volt. Bármilyen szülinapi bulin megállja a helyét.

hozzávalók / 12 adag

Gofri

Krém

Karamell

Összeállítás

ajánlat

A gofriból bolti verzió is megfelel, ez esetben 400 g kell.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gofri

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kevergetés mellett az előzőleg jól felvert tejes keveréket, majd az egészet kikeverjük úgy, hogy egy jó sűrű, de mégis kissé folyós masszát kapjunk.
  2. A gofrisütőt olajjal kikenjük, és belemerjük adagonként a gofri masszáját, és megsütjük. A végén ízlésünknek megfelelően fogyasztjuk!

Krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval felverjük. A mascarpone-t egy másik tálban kicsit fellazítjuk a robotgéppel. Hozzáadjuk a tejport, porcukrot, vaníliás cukrot.
  2. A mascarpone-hoz a felvert habot hozzákeverjük spatulával, hűtőbe tesszük dermedni.

Karamell

  1. A tejszínt feltesszük egy lábosban melegedni kis lángon, és beletesszük a karamellt is. Amikor felolvadt a karamell, több darabra vágva beletesszük a vajat is, és összemelegítjük. Félretesszük kihűlni.

Összeállítás

  1. Egy ovális formájú edényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy az oldalán is legyen. 200 gramm csokoládét gőz felett felolvasztunk. Az olvasztott csokival kikenjük az alufóliázott edényünket. Ezután a megsütött gofrilapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve kibéleljük az edényt. Kicsit tegyük be a hűtőbe dermedni.
  2. Amint a csokoládé megkötött, a krémünk 3/4-ét beletesszük a csokis-gofris formába. A krémet úgy kenjük el benne, hogy körben legyen egy 4-5 cm széles perem. A középen hagyjunk egy 2-3 cm mély "kádat", amibe a karamell kerül majd.
  3. A "kádat", amit kialakítottunk, feltöltjük a karamellel. Ezután a maradék krémmel befedjük a karamellt.
  4. A krémre egy réteg gofri kerül úgy, hogy mindenhol lefedje. A csokoládéból olvasztunk 150 g-ot, és befedjünk vele a gofrikat. Az egészet 1-2 órára tegyük mélyhűtőbe, hogy "összedermedjen".
  5. Ha letelt az idő, kivesszük, és egy tálcát teszünk a tetejére, és óvatosan, de határozottan átfordítjuk a tálcára. Levesszük az edényt, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát. Ezután a sótlan mogyorót apróra törtjük, vagy Cutterben összevágjuk. A maradék csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és rákenjük a tortánkra. A látható gofrirészekre különösen figyeljünk. Mielőtt a csokoládé megkötne, rászórjuk a tört mogyorót. Mehet a mélyhűtőbe 1 órára, és már kész is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 168
össznézettség: 61 862
elküldve: 5
receptkönyvben: 389
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kinder torta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica0522
katica0522 Tue, 2019-07-16 10:28

Most készítem el harmadszor 2 hónapon belül, igaz fél adagban, de így is egy szép torta lesz! Nem egyszerű, de megéri nekiállni!

z123456789
z123456789 Sat, 2019-06-01 09:54

Ismét egy "remek" nosalty recept...
60-120 perc? Könnyű? Ez minden, csak nem 60-120 perc, és nem könnyű. Feltételezem a könnyű azt jelenti, hogy kezdők is nekiállhatnak. NE! 8 órámba telt, a semmi. Néhány félinformációból egy kezdő ezt nem fogja megcsinálni. Vagy akkor az egy zseni. Szóval leírom én, mint kezdő, hogy mit ne csinálj!
-a gofrit ne aznap akard elkészíteni, vagy mondjuk állj neki már reggel, mert mire megcsinálsz 16 gofrit, lemegy a nap. Vagy veszel valami profi gofrisütőt.
-a leírt gofri alapanyag szerintem kevés. Kb 12 db jött ki belőle, ami épp hogy elég lett, úgy, hogy kisebb tálat használtam, mint a videóban
-mindenképp klasszik jénai tálban csináld, én egy félgömb üvegtálban csináltam, mert gondoltam nem fogok ezért venni egy hatalmas jénait, amit utána semmire sem használok. Így szerintem túl magas lett a kupola, és a mogyorószórásnál szétdőlt a rákba az egész.
-habtejszín, habfixálóval...odaírhattátok volna, hogy ha túl sokáig csapatja az ember, akkor ez úgy fog kinézni mint a taknyos túró, és ezáltal a mascarpones krém is egy híg szar lesz, ami nem tapad majd fel a gofri oldalára
-és végül, az ízének köze nincs a kinder maxi kinghez. Finom édes (már-már túlságosan is - mondom ezt úgy, hogy én imádom a cukrot), de semmi köze a maxi kinghez.
-a végén amikor az egészet 1-2 órára be kell tenni a mélhyűtőbe, felejtsd el! Egy éjszakára nyugodtan beteheted, akkor talán megdermed úgy, hogy nem borul szét
-szerinted az alufólia úgy jön le, mint a videóban? Naná, hogy nem. Késsel kapirgálhatod, addig meg szépen enged a dermedésből (nekem fél óra volt)
-ja! és pakolj el e hűtőből, mert elég sok helyet foglalnak a hűtendő, készülő részei

hummer47
hummer47 Fri, 2019-07-19 22:04

ezzel egyetértek, nem is könnyű, nem is dermedt meg, és megnézem ki csinálja meg 2 óra alatt, nyugodtan fel lehet szorozni...

ferencnagy98
ferencnagy98 Fri, 2019-04-05 15:49

Mekkora legyen az az ovális tál?! Valami közeli méret adat nélkül nem merek belevágni.

1339
finomliszt 40 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 2 ek
sütőpor 2 csomag
tojás 4 db
tej 4 ml
vaj 4 ek
1 csipet
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
mascarpone 1250 g
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 20 dkg
tejpor 75 g
tejkaramella 200 g
habtejszín 100 ml
vaj 75 g
tejcsokoládé 500 g
földimogyoró 300 g