Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinga Almás-diós pitéje

Kinga Almás-diós pitéje
Kinga Almás-diós pitéje
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyum mindig mama receptje alapján készítette az almás pitét. Ez is nagyon finom volt, de inkább megkóstoltam volna így dióval. Szerintem nagyon finom tésztájú sütemény, és most már tényleg nem hiányzott belőle semmi, nekem sem! Rajtam kívül persze mindenkinek ízlett, szóval csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk.
  2. Ha túl lágynak találjuk a tésztát, tegyünk még hozzá lisztet. Ha pedig keménynek, akkor egy kis tejföllel segíthetünk rajta.
  3. Két részre vesszük a tésztát. Az egyik kicsit nagyobb legyen. A nagyobbat kinyújtjuk egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi (gáztepsit használtam), mert úgy helyezzük bele, hogy a tepsi oldalaira is felérjen a tészta.
  4. Vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, ez szívja majd el az alma bennmaradt levét.
  5. Ezután az almát kinyomkodva, szépen ráhalmozgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal (ízlés szerint). Jól meghintjük a dióval.
  6. A tészta másik felét kinyújtjuk, lefedjük vele a diós réteget. A tetejét villával pár helyen megbökdössük.
  7. Előmelegített sütőben bő megsütjük.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 513
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite dióval és fahéjjal, diós-almás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat
Kat Sat, 2011-10-29 18:18

Kedves Kinga!

Igazán nem bántó szándékkal kérdezem, de nem túl vékony a töltelék a tésztához képest? Ha több almát rakunk bele, akkor biztosan vastagabb töltelék kerekedik ki belőle. Persze tudom, ízlések és pofonok. Ettől függetlenül köszönöm szépen a receptet, elmentettem, mert isteni finom lehet. További kellemes hétvégét!
Üdv.: Kata

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2011-10-30 09:47

Szia Kata! A vékony almaréteg miattam lett ilyen, mivel én nem tudom megenni sok almával! :$ Minden almáspitének a tésztáját Imádom - viszont vastag almaréteggel már nem annyira ízlik. Persze itthon a családom is azt mondja jól tömjem meg, ne sajnáljam az almát. :) Nem sajnálom, csak most az én ízlésem szerint készítettem így. De azt ígérhetem, hogy ez a recept nagyon finom, és persze lehet bele több almát tenni!! :) Jó hétvégét kívánok! Üdv.: Kinga

1740
finomliszt 55 dkg
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 25 dkg
tojás 2 db
alma 1 kg
dió 20 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek