Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiosk sajttorta

Kiosk sajttorta
Kiosk sajttorta
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami nagyon ütős édességre vágyunk, próbáljuk ki a Kiosk epres kecskesajttortáit!

hozzávalók / 12 adag

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Az eperbelsőhöz

  1. Az epret sűrű juice-zá turmixoljuk. Az agart összekeverjük a cukorral, majd belekeverjük az eperlébe, és vízzel együtt felforraljuk. Dobozba tesszük, és hűtőbe helyezzük, míg megköt. Botmixerrel pürésítjük, míg selymes lesz, majd jégkockatartóba öntjük, és kifagyasztjuk.

A kecskesajttorta-krémhez

  1. A sajtot kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a tojásokat. Simára keverjük, tepsibe öntjük, majd 110 fokon 25 percig sütjük.
  3. Közben a lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk. Ha kisült, kicsavarjuk a zselatinokat, és belekeverjük a krémbe.
  4. Ha kihűlt, botmixerrel simára keverjük, és desszertgyűrűkbe tesszük, úgy, hogy a közepükbe rejtjük a kifagyott epres zselét. Fagyasztóba tesszük.

A sajttortaalaphoz

  1. Az ostyát vagy fagylaltölcsért és a diót összedaráljuk, és elkeverjük a mogyorókrémmel.
  2. A fehér csokit és a vajat összeolvasztjuk, és a többihez keverjük. A masszát két sütőpapír között fél centi vastagra nyújtjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, ugyanakkora desszertformával szúrjuk ki, mint amivel a sajttortákat.

A sós namelakahoz

  1. A tejet és a sót felforraljuk, majd hozzáadjuk a már előre beáztatott lapzselatint.
  2. Ráöntjük a fehér csokira, majd kézi mixerrel jól eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a hideg tejszínt, és ezt is elkeverjük mixerrel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap kézi mixerrel lassan felverjük.
  4. A kiszúrt sajttorta alapra helyezzük a sajttortákat, és óvatosan körbekenjük a felvert namaleka-val.
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 777
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kecskesajttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
eperlé 250 ml
cukor 50 g
agar agar 3 g
víz 50 g
kecskesajt 30 dkg
cukor 9 dkg
tejföl 115 g
tojás 2 db
vaj 1 dkg
lapzselatin 2 db
dió 10 dkg
nutella 7 dkg
fehér csokoládé 3.5 dkg
vaj 3.5 dkg
ostyalap 5 db
tej 50 ml
lapzselatin 1 db
habtejszín 100 ml
fehér csokoládé 8.5 dkg
3 g