Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Királyi csirkemell burgonyapürével

Királyi csirkemell burgonyapürével
Királyi csirkemell burgonyapürével
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem névnapjára készítettem ezt a különleges, valóban fejedelmi ételt. A csirkemell elkészítésének nagyszerű variációja. Könnyű, ízletes sült. Nagymamám sokszor tálalta fel, szintén ünnepi alkalmakkor.

hozzávalók / 4 adag

csirkemellhez

burgonyapüréhez

ajánlat

Eltett savanyúság nem illik hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

csirkemellhez

  1. A csirkemelleket négy szeletre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A tejbe belekeverünk két nagyobb evőkanál konyakot, és azzal leöntjük az előkészített csirkemellfilét. A konyakos tejben áztatjuk legalább 2-3 órát.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a lecsurgatott csirkeszeleteket puhára sütjük benne.
  4. Egy tűztálló tálba szedjük a puha hússzeleteket, majd ráöntjük a vajas pecsenyelevet. Ezután aláöntjük a maradék konyakot.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, és meghintjük darált dióval.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 20 perc). A pecsenyelével érdemes egyszer-kétszer meglocsolni a húst, nehogy a dió ráégjen.
  7. A csirkemell akkor készült el, ha a sajt ráolvadt és a dió pedig aranybarna!

burgonyapüréhez

  1. A burgonyát alapos mosás után sós vízben megfőzzük.
  2. A héjazott főtt burgonyát pépesre törjük, belekeverjük a vajat és a tejet. Sózzuk. A fazekat a tűzre visszatéve habosra keverjük benne a pürét.
  3. A burgonyapürét tányérokra merjük, mellé tesszük a hússzeleteket. Tetszőlegesen díszítjük, és melegen kínáljuk friss salátával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 678
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
368 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!, Somat Karácsonyi finomságok
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-diós csőben sült csirkemell, konyakos tejben pácolt csőben sült sajtos csirkemell, csőben sült csirkemell burgonyapürével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528
csirkemell filé 40 dkg
tej 1 dl
konyak 70 ml
ementáli sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
dió 3 dkg
burgonya 6 közepes db
vaj 4 dkg
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint