Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Királyi rózsakalács

Királyi rózsakalács
Királyi rózsakalács
97 perc / előkészület: 80 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám saját kikísérletezésű és 30 év alatt tökéletesre fejlesztett kalácsreceptjét kissé újragondoltam formailag, nálunk soha nem hiányozhat az ünnepi asztalról :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáöntjük az olajat, tojássárgáját, vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, és hozzáteszünk 3 evőkanál lisztet. Összekeverjük, és fél órát pihentetjük.
  2. Ha megkelt, hozzáadjuk a többi lisztet, és jól összegyúrjuk, megint pihentetjük fél órát.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körnek mind a négy oldalán bemetszést ejtünk (a közepét ne vágjuk át), a közepére 1 teáskanál lekvárt helyezünk, majd a szemben lévő oldalakat felhajtjuk.
  4. A rózsákat sütőpapírral bélelt tepsibe köralakban elhelyezzük, ahol még negyed órát kelni hagyjuk, megkenjük a tetejüket tojással (ne rakjuk túl szorosan, mert még kelni fognak).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 989
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamanca

Mióta szakács: 2015.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lekváros rózsakalács, töltött kalács, rózsa formájú kalács lekvárral töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

585
tej 5 dl
cukor 5 dkg
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 1 kg
1 csipet
sütésálló lekvár 25 dkg
tojás 1 db