Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen

Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen
Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvenc étele a japán óriás tengeri pók, így ezt is megcsinálom, ha arról van szó. A szerelem csodákra képes.:))

A királyrák húsa is nagyon finom meg érdekes biológiai órát lehet vele tartani. Egyben van előre főzve, csak a csápokban-lábokban van ehető hús meg ahol a lábak a teshez kapcsolódnak. A többi része ehetetlen.

Fogalmam sincs arról, hogy a profik, hogy főzik, mi csak előre főzött lefagyasztottat vettünk eddig. Ezért is találtam ki ezt a változatott. Így a húsa nem olyan íztelen a sok főzés-fagyasztás-tárolás-fagyasztás stb. után.

A fűszeres víz valamelyest ízesíti, de azért nem szabad teljesen elvenni a természetes ízét. A forró grillezés a gőz felpuhítja, és jól átjárja a húst. A gyerekek is szeretik a pók lábat sokszor ettek már, de aztán következett a királyrák....

Mi szépen kinyitottuk a királyrákot a gyerekekkel, megvizsgáltuk a belsejét, amit itt és most inkább nem ecsetelnék.

Az egyik gyermekemnek a gyorma fordult fel tőle (tanulság: ne keverjük az ételeket abból semmi jó nem származik), a másik meg megesküdött, hogy innen kezdve húst nem eszik.:) Nem értem miért volt ekkora hű-hó a rákkal.

Szerintem a királyrák húsa finomabb (de ez csak személyes vélemény) nem rosszabb a szétszedése mint egy csirkéjé. A húsát sokféle képpen el lehet készíteni.

Érdekes vacsora volt mit ne mondjak...:)

hozzávalók / 6 adag

  • 1 db királyrák (fagyasztott)
  • 3 db japán óriás tengeri pók láb (fagyasztott)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 db citrom
  • bors

ajánlat

Ide fogalmam sincs, hogy mit írjak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban vizet forralunk.
  2. A hagymát hosszában 4-6 felé vágjuk.
  3. 1 db cirtomot 4-felé vágunk.
  4. A vízbe tesszük a hagymát, citromot, sót és a borsot.
  5. Főzük a hagymát a fűszeres vízben kb. 15 percig. (Rotyogástól számított 15-perc)
  6. Ekkor beletesszük a kifagyasztott királyrákot, és lenyomjuk egy fakanállal, így a fűszeres lé bekerül a rák páncélja alá.
  7. 5 percig hagyjuk így a forró vízben nem tovább. Gyorsan kivesszük, és a nagyon forró grillre helyezzük. Az így felhalmozódott fűszeres folyadék a forró grillen kuktaszerűen puhítja a rákhúst.
  8. Ugyanígy járunk el a japán óriás tengeri pókkal.
  9. Főzzük 5 percig, és a forró grillen egy másik 4-7 percig.
  10. Citrommal meglocsoljuk, melegen tálaljuk. Van aki olvasztott fűszeres vajba mártogatva szereti.
  11. A fűszereket lehet variálni, amit a vízbe teszünk attól függően, hogy milyen ízhatást szeretnénk elérni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 914
elküldve: 2
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

egyéb elnevezések

rák főzése fűszeres lében, rák grillen, tengeri pókláb grillen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GY1
GY1 Sat, 2012-05-19 19:28

A receptben a kifagyasztott azt jelenti hogy felengedett ?

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 19:54

Kedves GY1!
Jó kérdés:) én nem engedném fel teljesen. Úgy csináltam, hogy kivettem a fagyott rákot és kb 2-3 óra múlva tettem a vízbe. Igaz vettem már olyat is, hogy előre megvolt főzve és lefagyasztva, az üzletben jégre tették és így kiolvadt, igaz hideg volt de teljesen felengedett. Nem fagyasztottam vissza csak a hűtőben (jeget tettem alá) tartottam pár óráig mielött elkészítettem. Úgy is jól sikerült. További szép napot!
Üdv,
RAW

GY1
GY1 Sat, 2012-05-19 20:18

Kedves RAW !

Köszönöm a szemléletes válaszod. Mindenféle fagyasztott hallal ez előtt a dilemma előtt állok, és ráérzésre ezt a könnyútesti sértésre még alkalmas állapotot találom a kompromisszumos "jónak".

Üdv
GY1

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 21:49

Kedves GY1!
Nagyon szívesen:) tökéletesen megértelek és teljesen egyett értek. Köszönöm a hozzászólásod. További szép napot!
Üdv,
RAW