Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A kis mentőhajó - orosz krémtorta

A kis mentőhajó - orosz krémtorta
A kis mentőhajó - orosz krémtorta
130 perc / előkészület: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kisfiú szülinapi bulijára rendelték meg, tulajdonképpen szabad kezet kaptam, de a kérés az volt, hogy legyen valami köze Éliáshoz, aki ismeri a mesét, dönse el, hogy van-e...

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. Először is kimérünk mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral, majd a másik edényben a cukor, tej, olaj, tojássárga, harmadik edényben a tojásfehérje legyen.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. Utána összekeverjük a tejet, az olajat, a tojássárgát és a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, összekeverjük.
  4. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjehabot.
  5. 2 lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben. Végezzünk  tűpróbát is!
  6. A krémhez az egész  tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot gőz fölött sűrűre verjük, majd ha szeretjük, hozzáadjuk a mazsolát is.
  7. Hozzáöntjük a forró vízben feloldott zselatint is. A tűzről levéve addig kevergetjük, amíg kihűl, de nem dermed meg teljesen.
  8. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot., és óvatosan összekeverjük.
  9. A kihűlt  piskótákat a megfelelő méretűre szabjuk. Az első lapból egy, a másikból 2 "hajó alapot" szabunk ki.
  10. Betöltjük a krémet úgy, hogy a legnagyobb lappal kezdjük, majd a kisebb, végül a legkisebb lap jön. Az oldalára is kerülhet krém, de a tetejére nem kell!
  11. Alaposan lehűtjük, majd egy tálca egy gyors mozdulat segítségével megfordítjuk, hogy hajó formája legyen.
  12. A marcipánt kinyújtjuk, beburkoljuk a hajó oldalát, a szemei feketék legyenek, a kabin teteje piros.
  13. A fedélzetre felvert Hulala tejszínhab kerül, ha már oroszkrém torta. Ha állati eredetű tejszínhabbal díszítjük, tegyünk bele zselatint vagy habfixálót!
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

orosz krémtorta, tejszínes piskótatorta marcipánnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Mon, 2014-01-20 14:46

És mit csinálunk azzal a 6 dl tejjel, amit a krém hozzávalóinál felsoroltál??? A krém elkészítésénél sehol sem találkozom vele. Ezt a krémet választottam volna a lányom születésnapi tortájának az elkészítésénél, de visszaléptem és másikat készítettem, mert a 6 dl tej feladta a leckét.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2014-01-20 15:32

Szia! Köszönöm, h szóltál, javítottam!
Tehát: A krémhez az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet gőz fölött sűrűre verjük, majd ha szeretjük, hozzáadjuk a mazsolát is.

1205
tojás 8 db
finomliszt 70 dkg
cukor 40 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tej 3 dl
sütőpor 2 csomag
tojás 10 db
tej 6 dl
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 5 dkg
mazsola 5 dkg
növényi habtejszín 6 dl
növényi habtejszín 4 dl
marcipán 50 dkg
ételfesték 10 csepp