Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kisdobos

Kisdobos
Kisdobos
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi, lakodalmas készülődésből származó recept. Nem sütöm túl gyakran, bár nagyon finom. Igazából a sok tepsimosogatás miatt orroltam meg rá, mert az eredeti recept szerint kenetlen tepsiben kell sütni. Persze odaragad, úgy kell lapáttal felvakarni, s mosni a tepsit, mert több tepsivel lesz belőle. Ezúttal sütőpapírt használtam, ahhoz is odaragadt, de nem kellett annyit mosogatni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, mindegyikkel jól elkeverjük.
  2. Kenetlen tepsibe kiskanálnyi masszát rakunk egymástól tisztes távolságban, mert sülés közben nagyon megnőnek. Magas hőfokon sütjük, vigyázva, ne piruljon meg nagyon.
  3. Ha megsültek, rögtön le is szedjük a tepsiről.
  4. Elkészítjük a krémet: a pudingból és 1 ek kakaóból a tejjel pépet főzünk.
  5. A margarint a cukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül a maradék 2 evőkanál kakaót.
  6. A kihűlt korongokat kettesével összeragasztjuk a krémmel.
  7. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, s becsorgatjuk, vagy bevonjuk vele a sütiket.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 453
elküldve: 2
receptkönyvben: 303
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaókrémes korongok csokitetővel, pudingos-kakaós tallérok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MrsSame
MrsSame / MrsSame Tue, 2011-05-24 09:14

Tetszik a recept,de biztos rendes piskótával fogom kipróbálni... Piskótatekercses tésztát sütök és ki fogom szaggatni inkább. :D De talán még a babapiskóta receptje lenne jó hozzá :) Tuti érdemes próbálkozni!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2011-05-24 13:58

Hm...de ügyes vagyok, mindenkinek elvettem tőle a kedvét. De próbálkozni tényleg érdemes! Üdv. Meli

kandibaba
Baba / kandibaba Mon, 2011-05-23 16:51

Jó kis recept, el is mentem azonnal.
Általában akkor nem ragadnak oda ezek a linzer-szerű tészták, ha megvárjuk, míg teljesen kihül és csak akkor szedjük le a tepsiről. Persze lehet, hogy ennél az sem használna, csak mivel a krémmel úgyis akkor kell megkenni, amikor már hideg, érdemes lenne úgy kipróbálni.
De egyik nap biztosan megcsinálom, nagyon ígéretes, és majd beszámolok, mennyire ragadt le.

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2011-05-24 07:57

Kedves Kandibaba!
Ez piskótaszerű tészta lesz, nem tartalmaz zsiradékot, azért ragad le. A kihűlni hagyás nem jó ötlet, próbáltam. Megkeményszik a tészta, s összevissza törik. Legkönnyebb forrón, amint kivettük a sütőből. Ha nekilátsz, legalább két tepsi legyen kéznél, hogy míg egyik sül, a másikat telerakhasd. Amúgy igazán finom, könnyű sütike. Sok sikert hozzá! Üdv. Meli

Mseee
Emese / Mseee Mon, 2011-05-23 13:44

Tetszik a recept, bár ha valóban ennyire problémás a tészta, lehet azon változtatni kellene, és csak a krémet hagyni így ahogy van :)

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2011-05-24 08:51

Szia, Msee! Annyira azért nem problémás, csak idő legyen rá. Mikor többfélét sütök, akkor sietnék vele...De megéri fáradozni vele, mert nagyon finom. Üdv. Meli

1351
tojás 5 db
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek