Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kısır

Kısır
Kısır
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a csudaegészséges és finomságos ételt egy kedves barátnőmtől tanultam, aki meglehetősen sok török(ös jellegű) fogást tud elkészíteni, én meg amikor még tehettem, mellette voltam, és segítettem, vagy körmöltem.
Törökországban is elég sok helyen láttam, ettem, így mondhatni, ez egy vérbeli török eledel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként vagy natúr joghurttal önállóan is fogyasztható.
Tipp: Ha az összevágott hagymát megsózzuk, majd citromlével lelocsoljuk, és így hagyjuk egy kis ideig,
akkor elveszti az erejét és a szagát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró szemű bulgurt összekeverjük sóval, morzsolt mentával és pirospaprikával.
  2. Hozzáöntjük a forró vizet, és lefedjük. 20 percig ebben az állapotában magára hagyjuk, de addig sem tétlenkedünk, hanem összevágjuk NAGYON APRÓRA a zöldségeket.
  3. Ha letelt a 20 perc, levesszük a fedőt, és hozzákeverjük a bulgurhoz a paradicsompürét, majd a zöldneműket is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 805
elküldve: 10
receptkönyvben: 469
elkészítve: 18/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: török
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos bulgur saláta, török bulgur paradicsomszósszal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Mon, 2015-06-15 16:14

:) Olvasom a fenti értekezést. Egyik ételt sem készítettem még, és mind bulgur, mind kuszkusz van a kamrámban. Akkor melyiket készítsem?:) Kérdésem még az, hogy akkor a bulgurt nem kell főzni, hanem a már felforralt vizet ráöntöm, és úgy hagyom, nem melegítem közben? köszönöm

Afraa
Afraa / Afraa Sun, 2015-06-21 20:45

kedves Koni!
Igen, ennél a receptnél a forró vizet kell a bulgurra önteni. kb 15-20 perc alatt puhára szívja magát a vízzel.
Van kuszkuszos verzió is, azt tabbouleh-nek hívják (biztos van itt a Nosalty-n is recept hozzá).

Koni08
Koni08 Sun, 2015-06-21 20:50

Szia :) igen, vegul meg aznap elkeszitettem, de egesz szemu bulgurral. Jaj annyira finom volt, hogy azota minden nap azt kivanom!! Most is :)))

REGPmeirawillison
REGPmeirawillison Tue, 2015-04-28 18:59

A tabbouleh libanoni étel, ennek a török, bulgurral készült változata a kısır :) Sok különbség nincs köztük, kb annyi, hogy a tabbouleh-ben RENGETEG petrezselyem van :)

Imre06
Imre06 Fri, 2012-11-23 13:29

Köszönöm a Nosalty-ra beírt kuszkusz és bulgur ételek mindegyikét.Kipróbáltam őket, nagyon finomak.Továbbra is figyelemmel kísérem,mert finom ételt készíteni nagyon jó !

Amiira
Amiira / Amiira Sun, 2011-10-16 22:56

Asalamu aleykum!Először is köszönöm a receptet, nemrég készítettem el. Ugyan az eredeti tabbouleh-et már megcsináltam párszor, de ez mégis gyorsabban ment. Remélem, nem gond, ha leírom én hogy készítettem el. A bulgurt ugyanúgy mint te. Mivel sajnos nem volt itthon metélőhagyma ( érdekes mód, nálam a morzsolt menta és bulgur mindig a "van itthon" kategória, főleg a menta tea és a bulgur pilav miatt.. :) ) , így egy negyed vöröshagymát aprítottam fel, továbbá az általad megadott zöldségeket. Itt jön a fordulat , hogy azért a férjem kedvébe is járjak, egy kisebb csirkemellet apró kockákra vágtam, és olívaolajon némi zöldfűszerrel elkészítettem. Erre jött rá a paradicsompüré és összekavartam a mentás bulgurral. Vissza kellett tennem 5 percre a tűzhelyre,mert nem szívta magába a bulgur elég jól a vizet. Végül hozzáadtam a zöldségeket, és facsartam rá egy kevés citromot. Az eredmény mindenképpen csodálatos, máskor is elkészítem. Még nem tudom hogyan kell, de meg próbálok róla egy fotót feltölteni. Mindenjót. Üdv. Amira

Afraa
Afraa / Afraa Thu, 2011-05-05 12:51

Nahát, most néztem meg, és a tabbouleh is tök ugyanaz, mint a kısır, csak az kuszkuszból van.

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2011-05-05 02:36

En tabulleh neven ismerem es szeretem. Azt hiszem, sokak neveben mondhatom, hogy hasonlo torok receptek johetnek minden mennyisegben! Koszi!

bkormos82
bkormos82 Wed, 2011-05-04 07:44

Kedves Afraa!
Az en Torok baratnom is igy csinalja csak bulgur helyett kuszkusszal!Tenyleg finom!

192
bulgur 1 bögre
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 kk
menta 2 csipet
víz 4 dl
paradicsom 1 db
kígyóuborka 0.5 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
salátalevél 3 db
újhagyma 1 db
sűrített paradicsom 1 ek