Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiskegyed csokoládés pitetortája

Kiskegyed csokoládés pitetortája
Kiskegyed csokoládés pitetortája
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskegyed konyhájában találtam már nagyon régen. Csokiimádók előnyben :-).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mivel nekem nincs pitetorta formám, én kapcsos tortaformában sütöttem. Így nem lett olyan látványos, de ez az ízén nem változtatott. Azóta már pótoltam ezt a hiányosságot, és a következő már piteformában készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, mehet bele a cukor is. A tojást hozzáadva, jól összedolgozzuk a tésztát.
  2. Jól alálisztezett munkalapon is átgyúrjuk a tésztát. Kis cipót formálunk belőle, és fóliába téve, betesszük a hűtőbe legalább fél órára.
  3. Egy pitetorta formát kikenünk margarinnal. A tésztát kinyújtjuk kb. 2,5 mm-re, és befektetjük a tortaformába.
  4. Sütőpapírral beborítjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük addig, amíg a tészta megszilárdul.
  5. Utána eltávolítjuk a nehezéket, és további 5 percig sütjük a tortalapot.
  6. A töltelékhez a csokoládét a margarinnal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  7. A tojásokat felverjük a cukorral és a liszttel, majd a csokoládés masszához adjuk.
  8. Ráöntjük a tésztára, és kb. 20 percig sütjük, csak addig, amíg épp megszilárdul. (Ha túlsütjük, nagyon kiszárad!)
  9. Kakaóporral megszórva tálaljuk.



 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 283
elküldve: 2
receptkönyvben: 246
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis pite, étcsokis lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K.Niki
K.Niki / K.Niki Wed, 2013-07-03 10:24

Megsütöttem hétvégén,nagyon finom volt!
Én egy kicsit még tuningoltam rajta ,olvasztottam csokit ,egy pici tejjel,hogy folyósabb legyen megszurkáltam a tetejét és meglocsoltam a langyos csokiöntettel , tejszínhabot kevés vaníliával és fahéjjal felvertem és habzsákkal kis halmokat raktam rá.
Köszönöm a receptet

554
finomliszt 15 dkg
margarin 5 dkg
cukor 3 ek
tojás 1 db
étcsokoládé 15 dkg
margarin 15 dkg
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek