Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivi krém leves

Kivi krém leves
Kivi krém leves
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer tele volt a hűtő, majd módszeresen elkezdtük lefogyasztani a párommal, igyekezvén minden alapanyagot a legpraktikusabban felhasználni. Mivel az ezt megelőző 2 napon gesztenyepüré krémlevest csináltunk, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a maradék kivinél is kísérletet teszünk.
Az ötlet bevált, bár be kell vallanom melegen nem az igazi, nekünk túl savas volt és vízes, másnapra a hűtőből kivéve hidegen és tejszínhabbal a tetején már isteni volt!
Merem ajánlani mindenkinek, aki kikacsintana a gyümölcslevesek megszokott ízvilágából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyük a kivit és az almát, szabadítsuk meg őket héjuktól, csumázzuk ki az almát, kockázzuk fel 3-4 szelet kivi kivételével apróra mindet
  2. Dobjuk bele egy edénybe a felkockázott gyümölcsöket, a csomag vaníliás cukrot és barna cukrot, öntsük nyakon majdnem 1 liter vízzel és tegyük fel főni.
  3. A forrás után 3-4 percig nyugodtan főzzük tovább, de legyünk figyelmesek, mert hamar habot vet és szaporán igyekszik ki az edényből, a'la fut.
  4. Vegyünk egy alkalmas botmixert és óvatosan turmixoljuk össze őket. Néhol maradhatnak benne nagyobb darabok, ezeket birka türelemmel cserkésszük be és Hannibál-i tapintattal pépesítsük mixerünk pengéi segítéségével.
  5. Kanyarítsuk a joghurtot egy edénybe, szórjuk meg a zabpehelyliszttel, kevergessük míg csomómentes és sima nem lesz. Öntsük bele a gyömölcspépbe, majd forraljuk össze őket.
  6. Fontos hogy valóban csomómentes legyen a zabpehely-joghurt duo, mert a ki nem kevert csomókkal a levesben már tényleg birkatürelem kell eldolgozni. Nagyjából gyapjunk is nő, mire ez sikerül. Persze ha nem tervezzük, hogy a tükörképünk a yetiével szimpatizáljon vagy a mami a hátunkról kösse meg a téli pulcsit, használhatjuk ismét a botmixert.
  7. Ha összeforrt, akkor tálalhatjuk melegen vagy hidegen is. Szerintem a hideg a tuti. Díszítésnek tejszínhabot, fahéjat, mandulát és a félretett kivi szeleteket is használhatjuk, persze ha félretetted. Ugye félretetted :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 14 413
elküldve: 3
receptkönyvben: 209
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

GasztroZol

Mióta szakács: 2010.10.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

krémleves kiviből, kivis-almás krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat
Kat Sat, 2010-11-27 08:27

Kedves GasztroZol! Bevallom a recept stílusa tetszett a legjobban, nagyon örültem az efféle "tálalásnak". Főzni valóban jó kedvvel érdemes, hisz a főzés-sütés jó dolog. Egyébként a recept tartalmában is tetszik, köszi az ötletet! További jókedvű főzőcskézést Nektek! :)

Panita
Panita Fri, 2010-11-26 15:18

Kedves GasztroZol! Nagyon-nagyon-nagyon jó stílusban "tálalt" recept és nagyon-nagyon-nagyon ígéretesnek is hangzik! :))) Öröm volt olvasni és a fénykép is oltári guszta, így 7végén muszáj kipróbálnunk! Köszi Neked! :) Anita

GasztroZol
GasztroZol / GasztroZol Fri, 2010-11-26 14:56

Örülök, kellemes kotyvasztást és Jó Étvágyat kívánok hozzá.
A nevetés fokozza a botmixer hatékonyságát :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 12:55

Kedves Zoltán!
Gratulálok a receptedhez, leginkább a mókás, vidám stílusodhoz! Megnevettettél, és ezt köszönöm Neked.

189
kivi 40 dkg
alma 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 3 ek
zabpehelyliszt 2 evőkanál
joghurt 175 g