Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivis barna kocka citromkrémmel

Kivis barna kocka citromkrémmel
Kivis barna kocka citromkrémmel
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet a Vidék íze 2011 Januári számából lestem el. Elkészítésénél viszont már nem ragaszkodtam a leíráshoz. A saját ötletem alapján folytattam. Az újság túrótöltelékkel ajánlotta - aki szereti elkészítheti úgy is -, én viszont úgy eltévesztettem a süti összerakását, mint aki életében most sütött először!
Nem a krém közepébe raktam a szeletelt kivit, hanem a tetejére. Így nem olyan mutatós!
Ti, akik elkészítitek, ügyesebbek legyetek, mint én voltam. Szét már nem szedem, az biztos!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. Beleöntjük a tojássárgákat és 2 ek vizet. Habosra keverjük.
  2. A liszthez adjuk az átszitált kakaót és a sütőport. A tojásos masszába lazán beleforgatjuk.
  3. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk.
  4. A tejjel, a cukorral megfőzzük a pudingot. Néha kavargatva  - ne bőrösödjön -, hűtjük.
  5. Ha már majdnem kihűlt, belekeverjük a margarint és a citrom aromát.
  6. A keményre vert tejszín 1/3 -át lazán beleforgatjuk.
  7. A már kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Elsimítjuk rajta a krém felét.
  8. Vékonyra szelt kivi szeletekkel kirakjuk. A krém másik felét a kiviréteg tetejére kenjük. Ráborítjuk a másik piskótalapot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 301
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kivis-pudingos piskótakocka, kivis sütemény citromos krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-02 18:44

Kedves amee !
Köszönöm a kedves szavaidat, örülök, hogy tetszik. Ha kipróbálod, kíváncsi leszek a te véleményedre is !
Sok szeretettel üdvözöllek : Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-02 18:41

Kedves Évám !
Örülök, hogy tetszik és készítsd el, a véleményedre kíváncsi leszek !
Látom, lesz rá alkalom bőven ! Igen, a" májusi eső aranyat ér"
Köszönöm, Puszi :Anci

amee
amee / amee Mon, 2011-05-02 09:26

meghogy nem mutatos!!!!!!!!!Igenis nagyon mutatos,jo kis otlet,nekem nagyon tetszik,csak igy tovabb!!!!!!!Koszonom a receptet!Mentve!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-02 09:16

Kedves olaszneanci!

Na és ha a tet3ején, van? Akkor is nagyon guszta, fincsinek néz ki, és a recept szerint minden adottsága megvan hozzá:-)))
Azon kívül a Te alkotásod, szerintem szép, és ha nem írod le, hogy mizujs, én így fogadom el, nincs is ebbe hiba:-)))))
Elmentve, mert lesz itt még névnap a lányomnak májusban, a következő hónapban az én és a lányom szülinapja, a fiam és férjem névnapja, és a bizonyítványosztáskor is alkotunk valami finomat, elvégre megérdemlik,:-)) , szóval lesz itt alkalom, hogy mikor süssük meg, mert elkészítem, az biztos:-)))
Szép napot mára!
Itt újra sütni kezdet a nap, nem ezerrel, de a tegnapi borongósság után, sokkal jobb:-))Este esett is az eső, meg majdnem egész éjjel, de szép finoman, az a tavaszi, áztató eső, ami ugye, kertesekenk, tudjuk: Aranyat ér!!!:-))))
Ügyes vagy:-))
Éva-Anyóca

801
tojás 8 db
víz 2 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 10 csapott ek
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
cukor 5 ek
margarin 15 dkg
citrom aroma 16 ml
habtejszín 4 dl
kivi 7 db