Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivis bodzaládé

Kivis bodzaládé
Kivis bodzaládé
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly partvisból és vállfából speciális bodzabegyűjtő eszközt fabrikált a párom, hogy a nehezen elérhető ágakat is le tudjam húzni. Idén 10 perc alatt eltüntette a kivis bodzaládé harmadát.

 U.I.: Azóta a vendégek megilletődve nézegetik a wc mellé állított bizarr szerkezetet, amit a mai napig söprögetésre is használunk még.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Forró nyár. Szívószál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közúti forgalomtól elzárt helyről begyűjtjük a bogármentes bodzát, és megpróbáljuk úgy hazaszállítani, hogy minél kevesebb virágpor peregjen ki a fejekből.
  2. Egy fedeles fémfazékban elkeverjük a cukrot a vízben, beletesszük a még egyszer átvizsgált bodzaernyőket, 2 vékonyra felkarikázott citromot, majd a másik 2 citrom kifacsart levét és héját.
  3. Lefedve 2 napig szobahőmérsékleten, hangyáktól mentes helyen hagyjuk összeérni a mennyei zamatokat.
  4. Ha arra járunk, kevergessük meg, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  5. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a kiviket, kevés bodzaládé hozzáadásával mixerben vagy botmixerrel pürísétsük.
  6. A bodzaládéból távolítsuk el a bodzát és a citromot, majd szűrjük rá a kivipürére.
  7. Fogyasszuk hidegen a nagy melegben!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzás limonádé, kivis-bodzás ital, kivis bodzalé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shephard
Shephard Mon, 2012-05-28 22:24

Jó kis recept, ki fogom próbálni, pont ma gyűjtöttem be egy jó adagnyit, én kiegészítő szerszámként baltát használtam, hogy lehúzzam az ágakat :) Épp az volt kéznél :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-05-29 21:24

Szia harcias Shephard!
Remélem, hogy a balta tompa "végét" használtad! 8))
Olvastam valakinél, hogy az állómixer nagyon összezúzza a kivi magjait is, ezért nagyon szemcséssé válhat az itóka. Nem tudom, így van-e valójában, én eddig csak rúdmixerrel próbáltam, így a magok egyben maradnak, és leülnek a limonádé aljára. Legutóbb keveset a felaprított citromkarikákból is "bedaráltam", és mennyei lett.

anna-baba
anna-baba Sun, 2012-05-27 22:22

Megmosolyogtam a sztorit, és nagyon tetszik a bodzalé. Feltétlenül kipróbáljuk! :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-05-29 21:15

Kedves anna-baba, bizony, bizony, úgy hírlik, találékony nép a magyar! 8) Nagyapáéknak még volt kifejezetten gyümölcsszedéshez összetákolt, hosszú nyelű, kampós végű botjuk, de hol van az már...
Feltétlenül próbáljátok ki, én is azt mondom, ha nem akarsz az egészbe kivit tenni, mert valaki nem szereti a családól, anélkül is nagyon finom. A cukor-citrom aránnyal pedig lehet játszani - ízléseteknek megfelelően.

221
víz 3 l
nádcukor 25 dkg
citrom 4 db
bodzavirág 8 db
kivi 6 db