Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivis tekercs

Kivis tekercs
Kivis tekercs
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukorra ráöntjük a vizet, majd rászórjuk a lisztet. Egyesével beleütjük csak a tojás sárgáját, miközben robotgéppel összekeverjük. Mikor sűrű tésztát kapunk, elzárjuk. Ezután a tojásfehérjét keményre felverjük egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
  2. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és ráöntjük a tésztát. 180 fokon előmelegített sütőbe rakjuk. Amikor már szépen megsült, kb. 25-30 perc múlva kivesszük. Lehúzzuk róla a papírt, és egy nedves konyharuhával feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. Apró darabokra vágjuk a kivit, és hozzákeverjük. Mikor kihűlt a tészta, rákenjük, és újra felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Megolvasztjuk a csokit vízgőz felett, és rácsurgatjuk a tetejére. Ízlés szerint díszíthetjük kivivel és dióval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Biszkvit

Mióta szakács: 2016.03.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kivis sütemény, kivis piskótatekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

357
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
tojás 4 db
víz 9 ek
cukor 20 dkg
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
habtejszín 2 dl
kivi 4 közepes db
dió 1 marék
kivi 1 db
tejcsokoládé 25 g