Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kívül-belül csokis koszorú

Kívül-belül csokis koszorú
Kívül-belül csokis koszorú
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másféle koszorút is kipróbáltam már, és az is ízlett. Ennek a tésztája is csokis és a bevonata is, ami garantálja a sikert.:)

Nem is beszélve arról, hogy mindenfélével felturbózhatjuk kívül-belül.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A bevonáshoz

ajánlat

Volt itthon egy kis marcipánmaradékom, ezért gondoltam, abból is felkockázok egy keveset, és belekeverem az aszalt áfonyával együtt. Ez nem volt jó ötlet, mert a marcipán elsüllyedt, és mind egy szálig elolvadt... Úgyhogy amikor kiborítottam a koszorút,  hepehupás, de legalább marcipánízű volt.:))  Így bevontam a csokival, amiből 15 dkg csak nagyon szűkösen volt elég, ezért ajánlottam többet. Aztán ráreszeltem a tetejére egy kis hideg marcipánt, és meghintettem mandulaforgáccsal.

A zsűri azt mondta, jöhet máskor is, mert nemcsak hogy finom, de puha maradt másnapra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokit a cukorral és a vajjal vízfürdőben felolvasztjuk, és egyenletesre elkeverjük. Ha lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, és fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet, valamint az aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is. Végül az egészet belekeverjük a csokis masszába.
  3. A koszorú formát kikenjük vajjal, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát.
  4. Kb. 45 percig (tűpróba!) sütjük , aztán hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd úgy negyed óra elteltével kiborítjuk.
  5. Ha teljesen kihűlt, forró víz fölött felolvasztjuk a bevonócsokit az olajjal együtt, és bevonjuk vele a koszorút. Mielőtt a máz megszilárdulna, meghintjük mandulaforgáccsal, és marcipánt reszelünk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 905
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupa csokis koszorú, csokis kuglóf, gyümölcsös koszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
vaj 10 dkg
étcsokoládé 15 dkg
cukor 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
porcukor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
aszalt gyümölcsök 10 dkg
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
mandulapehely 1 ek