Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus banánkenyér

Klasszikus banánkenyér
Klasszikus banánkenyér
95 perc / előkészület: 25 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól lehet fagyasztani, csak előtte szeleteljük fel. Reggel pirítsuk meg a szeleteket a pirítós sütőben, és meleg banánkenyér lesz a jutalmunk. Vasárnap süssünk két adagot. Egyet a hétre előre, egyet pedig aznapra. Hamar elfogy!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt banánokat tegyük egy tálba a sütőporral, és egy krumplinyomóval nyomkodjuk pürésre.
  2. Adjuk hozzá a két tojást, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a fahéjat, majd keverjünk rajta egyet.
  4. A friss datolyákat egy villa segítségével vagy turmixszal pürésítsük, majd adjuk a mixhez.
  5. Keverjük bele a kétfajta lisztet, ehhez a legkönnyebb a kézi mixert használni. Ne dolgozzuk ki a masszát teljesen, csak addig, ameddig a liszt elkeveredik benne. Ezen a ponton lehet hozzáadni kókuszreszeléket, csokit vagy bármit, ami a kezünkbe akad.
  6. Kókuszolajjal kenjünk ki egy kenyérformát, és öntsük bele a masszát.
  7. 175C-os sütőben süssük 60-75 percig. Félidőben fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
  8. Fogyasszuk hidegen, melegen, de le is lehet fagyasztani.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 63 270
elküldve: 10
receptkönyvben: 374
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

thefoodcrafter

Mióta szakács: 2015.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes kenyér, banánkenyér, banános gyümölcskenyér

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2016-01-16 18:07

Szia! A fotón a süti tetején belenyomkodott fél banánok vannak. Ez a 4db-on felül van, vagy kevesebb a pürésített banán? Zsuzsa.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2015-11-21 09:02

Szia, friss datolya nélkül is készíthető? Akkor kell valamit módosítanom a recepten?
Köszönöm!

thefoodcrafter
thefoodcrafter / thefoodcrafter Wed, 2015-12-30 10:35

Ha nem jutsz friss datolyához, akkor a szárított is jó csak arra figyelj hogy ne legyen cukrozott. Áztasd be kicsit meleg vízbe hogy felpuhuljanak és utána pürésítsd le egy kis meleg vízzel. Remélem sikerül megcsinálni :)

Carrieke
Carrieke Thu, 2015-04-30 13:13

Szia! Ha nem szeretnék sütőporos lisztet használni, akkor milyen aránymódosításokat javasolsz a sütőpor-liszt terén? :)
Köszönöm előre is :)

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Fri, 2015-05-15 17:49

Elvileg a "sütőporos liszt" nem ugyanaz, mintha liszthez sütőport keversz, van még benne valamiféle "turbózás", de szerintem ha a sütőporodon lévő ajánlással csinálod, nagy baj nem lehet :) Én úgy szoktam, hogy ha sütőporos liszt van a receptben, akkor az ajánlással dolgozom és max. ha tömörebb tésztáról van szó, vagy kevés/nincs benne tojás, akkor egy jó késhegynyivel többet teszek bele a sütőporból :)

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mekkora sütőformát használsz ehhez a recepthez?

thefoodcrafter
thefoodcrafter / thefoodcrafter Thu, 2015-05-14 21:45

Szia! Hogy őszinte legyek úgy még nem próbáltam de szerintem egy extra teáskanál sütőporral működhet. Ha kipróbálom, mindenképp módosítom a receptet.

Köszi hogy felhívtad a figyelmemet erre :)

627
banán 4 közepes db
datolya 3 db
sütőpor 1 teáskanál
tojás 2 db
fahéj 0.5 teáskanál
zabpehelyliszt 125 g
finomliszt 125 g
kókuszolaj 90 ml
kókuszchips 35 g