Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus cigánypecsenye

Klasszikus cigánypecsenye
Klasszikus cigánypecsenye
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik olyan étel, amit szinte sehol nem csinálnak tisztességesen, úgyhogy kénytelenek vagyunk mi magunk otthon elkészíteni. Pedig olyan egyszerű! Ehhez a legjobb krumplis köretet szerintem úgy készíthetjük el, hogy félig megfőzzük a gerezdekre vágott burgonyát, majd a maradék szalonnazsírban átpirítjuk. Isteni lesz! Ha teljes mértékig autentikusak szeretnénk maradni, akkor hagyjuk el belőle a mustárt, bár ez a legtöbb receptben már benne van, így az enyémben is, mert finom ízt ad a húsnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustáros szósszal, és hagyjuk legalább egy órán át, persze az csak árt neki, ha minél tovább így pihen.
  3. A szalonnát felcsíkozzuk, és egy centis távolságokban becsíkozzuk, hogy meglegyen a kakastaréj forma.
  4. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szalonnákat, majd kivesszük, és egy kis tálba kiöntjük a zsírt is.
  5. A serpenyőben visszaöntünk 3 evőkanállal a zsírból, felforrósítjuk, majd hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjon.
  6. Ha a húsok kívül megpirultak, akkor félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet - vigyázat, fröcskölni fog - és közepes lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.
  7. Levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon alóla a víz. Amikor már csak a zsiradék maradt, további 1-2 percig sütjük mindét oldalán, visszadobjuk mellé a megsütött szalonnát is, majd együtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 184 345
elküldve: 18
receptkönyvben: 596
elkészítve: 45/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagyományos cigánypecsenye, mustáros fokhagymás sertéssült

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Thu, 2016-02-04 17:24

Igazi cigánypecsenye nincs mustáros izével bekenve!!!!!!!!!!! Borrs, szallonna, s paprika!!!!!

Chef Guevara
Chef Guevara Tue, 2016-02-02 12:12

ha valakit sztárolnak, annak már magyarul sem kell rendesen tudni?
én ilyen iromány sosem adnék ki a kezemből
(a recept jó)

pogonofra
pogonofra Tue, 2016-03-15 09:59

Chef , te sem tudod hasznalni a targyas esetet! Tedd le a kovet...

Zolibácsika
Zolibácsika Sun, 2016-01-17 12:13

Ízhuszár! Te még nem ettél rendes cigánypecsenyét! Ez egy mustáros flekken!!!

b-n
b-n Fri, 2015-06-26 09:55

Félévente biztosan készítem. Kisebb-nagyobb változtatásokkal ez az alap recept.

638
mustár 3 ek
dijoni mustár 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertéstarja 60 dkg
kenyérszalonna 20 dkg
víz 1 dl