Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus francia krémes

Klasszikus francia krémes
Klasszikus francia krémes
75 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leveles tészta, könnyű habos krém, karamellás tető.
Igen, ez a francia krémes, amit egyszer mindenképp otthon is el kell készíteni!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tepsiformára igazítjuk a leveles tésztát úgy, hogy kettő, tepsi méretű lapunk legyen. Villával megszurkáljuk, majd irány a sütő, 200 fok, 10-15 perc.

A vaníliás krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adunk 1 dl tejet, a cukor felét és a lisztet, majd krémesre dolgozzuk.
  2. A tej fennmaradó részét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojássárgájás krémet hozzáadjuk, simára dolgozzuk, és lehúzzuk a tűzről.
  3. A tojásfehérjébe öntjük a cukor másik felét, és felverjük.
  4. Visszarakjuk a krémet a tűzre, alacsony lángra, és óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjés habbal. Ha elértük a pudingos, sima állagot, pihentetjük, majd a tepsi alján lévő leveles tésztára kenjünk.

A tetejéhez

  1. Egy lábasban, kis lángon elkeverjük a tejet a kakaóval, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, simára dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, és ha elértük a ragacsos állagot, levesszük a tűzről, és gyors, határozott mozdulatokkal elsimítjuk a másik leveles tésztalapon, felkockázzuk, és félretesszük. Elkészítjük a habos réteget.

A habhoz

  1. Egy tálba öntjük a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót, majd habbá verjük.
  2. Rásimítjuk a pudingos rétegre, ráhelyezzük a a karamellás lapokat.
  3. Hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát, majd fogyasztjuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 330
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Koronás Cukor

Mióta szakács: 2017.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellás krémes

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
leveles tészta 1 csomag
cukor 250 g
tojás 4 db
tej 1 l
finomliszt 130 g
vaníliás cukor 24 g
habtejszín 5 dl
porcukor 1 ek
habfixáló 25 g
tej 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 kk
porcukor 100 g
vaj 35 g