Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából

Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából
Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából
180 perc / előkészület: 40 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran kerül asztalra gulyásleves, de így a nyár elején igazán finom új zöldségekből, és persze házi csipetkével vagy galuskával.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Házi csipetkével és friss petrezselyem- és/vagy zellerzölddel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket (burgonya kivételével) megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, a zöldeket apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és először a vöröshagymát dinszteljük meg, majd rádobjuk a fokhagymát, a paprika- és paradicsomkockákat, és szükség esetén kevés vízzel felöntve, gyakori keverés mellett egy lecsós alapot készítünk.
  2. Közben a húst lehártyázzuk, megmossuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Amikor a lecsós alap elkészült, lehúzzuk a tűzről, és igény szerint leturmixoljuk, majd beletesszük a fűszereket, sót, hozzáadjuk a húst, felöntjük annyi alaplével, amely elfedi, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha a saját levét elfőtte, akkor zsírjára pirítjuk (ezzel alakul ki a pörköltekre jellemző sajátos íz).
  4. Ha a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a kefével átsikált, 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát, a petrezselyem- és zellerzöldet, és az egészet addig pároljuk, amíg a krumpli üveges nem lesz. Ekkor a maradék alaplével (igény szerint vízzel) felöntjük, és lassan készre főzzük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 3 267
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Tue, 2020-06-30 06:15

Kedves István! a nevéből itélve igazi magyar embernek tartom. Nézegetem a receptjeit és a himalája só az nem tetszik, Magának nem elég jó parajdi só?

385
marhalábszár 1 kg
sertészsír 5 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
paprika 5 közepes db
paradicsom 2 közepes db
újkrumpli 1 kg
fűszerpaprika 2 ek
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
marha alaplé 3 l
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 10 db
marha alaplé 3 l