Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus káposztás kocka

Klasszikus káposztás kocka
Klasszikus káposztás kocka
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Turós Emil régi szakácskönyvében található. Ahogy a képen látható, a káposzta mennyisége a tésztához mérten elég csekély, ezért ha szeretnénk, dupla adag pirított káposztát is készíthetünk. A felhasznált zsír mennyiségét csökkenthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejes káposzta sérült leveleit eltávolítjuk, és a fejet alaposan megmossuk. A torzsája mentén haladva kettévágjuk a káposztát, majd két-két befelé irányuló mozdulattal eltávolítjuk a torzsát.
  2. A káposztát apró kockákra vágjuk, vagy reszeljük. Sózzuk, alaposan átforgatjuk, és 15 percig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt. Alaposan kicsavarjuk belőle a vizet.
  3. A zsírt felforrósítjuk, amiben folyamatosan keverve aranysárgára pirítjuk a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát. Állandóan keverve addig pirítjuk, amíg világosbarna színű, karamellizált ízű lesz. Ekkor sóval, törött borssal ízesítjük.
  4. A száraztésztát kifőzzük, majd hozzákeverjük az elkészült káposztát. Tálaláskor porcukrot és fekete borsot kínálunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 4 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás tészta, káposztás kocka, káposztás cvekedli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Thu, 2019-09-05 14:23

A víz színtelen, szagtalan, íztelen folyadék. A lesózott káposzta sós levet enged, azt kell kinyomkodni. „A vízfakasztást hagyjuk meg Mózesnek!”

755
tészta 500 g
káposzta 750 g
sertészsír 100 g
cukor 25 g
fekete bors 5 g
0 ízlés szerint