Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus karfiolleves

Klasszikus karfiolleves
Klasszikus karfiolleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik leggyorsabban elkészülő nyári leves a karfiolleves, aminek ez egy klasszikus változata. Gyorsan elkészül, mosogatni alig kell, és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és forró csontlében vagy vízben főzni kezdjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd lassan készre főzzük a karfiolt.
  2. A zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Pár percig kevergetjük, ami alatt a petrezselyem színanyagai kioldódnak a rántásban. A rántást kevés hideg vízzel öntjük fel, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk.
  3. A tejet is a levesbe öntjük, majd a levest újraforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 591
össznézettség: 17 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiolleves, hagyományos karfiolleves, karfiolleves gyorsan, karfiolleves egyszerűen, kelvirágleves, gyors karfiolleves, egyszerű karfiolleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

197
karfiol 500 g
csontlé 1500 ml
15 g
fekete bors 0 ízlés szerint
sertészsír 40 g
finomliszt 50 g
petrezselyem 1 csokor
tej 125 ml