Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus madártej ahogy Lívia készíti

Klasszikus madártej ahogy Lívia készíti
Klasszikus madártej ahogy Lívia készíti
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus, könnyű & hűsítő desszert :-) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből rakjunk félre 2 dl-t, ebben keverjük el a pudingport és 1 evőkanál porcukrot. A maradék tejet közepes lángon melegítsük fel, de ne hagyjuk felforrni.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük a pudingos tejbe, a fehérjét egy csipet sóval és 1 evőkanál porcukorral verjük kemény habbá.
  3. A meleg tejbe keverjük bele a 2 tasak vanillincukrot. A fehérjehabból formáljunk gombócokat, oldalanként 1-1 percig főzzük a tejben, majd szedjük ki külön tálba.
  4. Keverjük a tejhez a pudingos tejet, és ízesítsük még porcukorral. Szűrjük le külön tálba, és öntsük hozzá a fehérje gombócokat.
  5. Rakjuk a hűtőbe min. 1 órára.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 610
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagy Lívia

Mióta szakács: 2015.09.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, pudingos madártej, vaníliás tejhabos desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-09-20 14:07

A klasszikus madártejet nem pudingból készítjük.....éppen azért klasszikus, mert régen nem volt pudingpor, csupán tejből, tojásból, cukorból, vaníliás cukorból /vanília rúdból, aromából/ készítették, s istenien finom volt! A kellő számú tojás sárgája épp szükségesen sűrítette be a tejet!

266
tej 1 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
vanillincukor 2 csomag
tojás 4 db
porcukor 2 ek
1 csipet