Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi

Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bajorok híres lepénye, puha tésztával, fahéjas-mogyorós morzsával és rengeteg szilvával. Ősszel mindenképp érdemes elkészíteni! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet 1 ek. cukorral és az élesztővel 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott vajat és az élesztős tejet.
  3. Tésztát gyúrunk, majd lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Egy tálban összekeverjük az aprított, sótlan mogyorót, zsemlemorzsát, porcukrot és fahéjat, majd egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  5. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.
  6. A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, elterítjük rajta a fahéjas keveréket, majd a szilvákat, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
  7. Amíg meleg, megszórjuk 1-2 ek. cukorral, majd felvágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 16 191
elküldve: 4
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Németország, az úticél

Mióta szakács: 2018.09.03.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
tej 1.5 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 25 g
finomliszt 375 g
cukor 100 g
0 ízlés szerint
tojás 1 db
vaj 50 g
földimogyoró 75 g
zsemlemorzsa 75 g
porcukor 50 g
fahéj 1 ek
szilva 2 kg
cukor 2 ek