Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus New York sajttorta

Klasszikus New York sajttorta
Klasszikus New York sajttorta
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton este eszembe jutott, hogy "ajaj, vasárnap vendégségbe kell menni, és megígértem, hogy én viszem a desszertet, jaj nekem, mileszvelem!". Aztán eszembe jutott, hogy a sajttortát igencsak kedveli mindenki, úgyhogy miért ne lehetne. Gyorsan kabát, cipő fel, boltba rohanni, alapanyagokat megvenni. 

Az alapja igazán gyorsan elkészül, csak a sülési+hűlési időt győzze kivárni az ember! Eközben szoktam én elmosogatni, rendet rakni, hajat mosni, stb. De ennek a süteménynek a végeredménye fenomenális. Az egész család nagyon örült neki, tudtam, hogy ebből elsőre dupla adagot kell sütnöm, és igazam is volt, mivel felfaltuk az egészet az ebédhez!

hozzávalók / 12 adag

sajttorta

gyümölcsszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 22 cm tortaformát kikenünk vajjal.
  2. Először is a kekszes alaphoz a kekszeket egy ételaprítóban apró darabokra őröljük. Én teljesen ledaráltam, de lehet nagyobb darabokat is hagyni benne, ha valaki úgy szereti. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összekeverjük; egy nedves homokszerű állagot kell kapni. A kekszes alapot jól belenyomkodjuk a tortaformába, hogy egyenletes legyen, majd 8-10 percig sütjük, éppen hogy csak megbarnuljon. Hagyjuk hűlni.
  3. A töltelékhez a krémsajtot, tejfölt, cukrot, keményítőt, cukrot, citromlevet és vanília aromát jól összekeverjük, hogy ne legyenek benne csomók, és az egész teljesen sima legyen (5 perc legalább).
  4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól eldolgozzuk őket a krémben.
  5. A tortaforma alját bevonjuk alufóliával, majd a kekszes alap tetejére öntjük a tölteléket. A formát egy magasabb falú tepsibe tesszük, majd vizet öntünk a tepsibe, hogy kb. 2 centit fedjen. A gőzfürdő segít majd a tortának, hogy egyenletesebben süljön és ne száradjon ki. A tortát kb. 55 percig sütjük 180 fokon, vagy amíg a széle már szilárd, de a közepe még mindig rázkódik.
  6. Ha késznek tűnik a sütemény, lekapcsoljuk a sütőt, és résnyire kinyitjuk az ajtót, majd további 1 órát hagyjuk így hűlni. Sütőből kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hagyjuk hűtőben pihenni.
  7. Az erdeigyümölcs-szószhoz a fagyasztott gyümölcsöket a cukorral és citrommal együtt egy lábasban felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük, amíg az össze gyümölcs megpuhul, és szirupos állagot kap a szósz. Hagyjuk lehűlni, majd a sajttortával együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 824
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cheesecake, gyümölcsszószos sajttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyika
nagyika Sun, 2018-02-18 16:07

Júlia! Most akadtam a receptedre. Lehet hogy nagyon finom, de kétlem, hogy a keksz mennyisége nincs elírva. Esetleg ha tudod írd meg, hogy helyes-e?

elliotreid
elliotreid Mon, 2017-11-27 17:01

Kedves Júlia!
Évek óta sütök sajttortát, eddig sem volt gond vele, viszont, mióta a te recepted alapján készítem, ezt kéri a család karácsonyra, húsvétra, szülinapra és csak úgy,mert.
Egyszóval, mennyei.
Köszönjük.

spookykid
Júlia / spookykid Mon, 2017-11-27 19:56

Kedves elliotreid!
Nagyon nagyon örülök neki, hogy ekkora sikere van az édességnek. Fogyasszátok továbbra is egészséggel. :))))

249
keksz 45 g
vaj 60 g
krémsajt 230 g
tejföl 230 g
cukor 200 g
tojás 3 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
1 csipet
citromlé 1 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
erdei gyümölcs mix 250 g
cukor 50 g
citromlé 1 teáskanál