Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus olasz húsgombóc paprikás szósszal és polentával

Klasszikus olasz húsgombóc paprikás szósszal és polentával
Klasszikus olasz húsgombóc paprikás szósszal és polentával
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadonatúj, „Klasszikus olasz konyha” című műsorában Michela Chiappa sorra veszi a legnépszerűbb olasz fogásokat, és bemutatja azok egyszerű és autentikus elkészítési módját. Az egyik legizgalmasabb a szegények konyhájára („cucina povera”) jellemző, mégis ellenállhatatlan és elegáns fogás, az olasz húsgombóc polentával.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A polentához

A szószhoz

ajánlat

Kiadós, egyszerű és nagyon olasz fogás!

Szólj hozzá!

elkészítés

Paprikaszósz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A szósz elkészítéséhez tegyük az összes zöldséget egy hőálló edénybe, fűszerekkel, sóval, borssal és locsoljuk meg olívaolajjal.
  3. Süssük 15-20 percig, vagy amíg meg nem pirulnak a zöldségek.
  4. Ezután turmixoljuk össze őket és fűszerezzük, ha még szükséges.

Húsgombóc

  1. Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót tegyük egy nagy edénybe, kézzel gyúrjuk össze, majd formáljunk belőle dió méretű gombócokat.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és közepes fokozaton süssük a húsgombócokat nagyjából 10 percig, míg át nem sülnek és a szélük meg nem barnul.

Polenta

  1. Tegyük a kukoricadarát, a vajat és a vizet egy edénybe, keverjük össze, majd hogy ne csomósodjon be, folyamatos keverés mellett közepes tűzön főzzük.
  2. Ezután vegyük lejjebb a lángot és pároljuk még egy percig. Adjuk hozzá a parmezánt és a sót.

Tálalás

  1. Egy nagy merőkanál polentára tegyünk egy-két evőkanállal a szószból, majd koronázzuk meg néhány húsgombóccal.
  2. Meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal és szórhatunk rá még egy kis extra parmezánt is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 845
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1138 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldségszószos húsgombócok polentával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

745
darált marhahús 500 g
parmezán sajt 100 g
fokhagyma 1 gerezd
zsemlemorzsa 100 g
tojás 2 db
petrezselyem 2 ek
édeskömény 5 g
1 teáskanál
bors 0.5 teáskanál
olívaolaj 1 ek
kukoricadara 100 g
víz 6 dl
parmezán sajt 5 dkg
0.5 teáskanál
vaj 5 dkg
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
paradicsom 4 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek