Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus olaszos rizottó

Klasszikus olaszos rizottó
Klasszikus olaszos rizottó
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha megkívánom ezt az ízekkel teli, egyszerű ételt...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez egy alaprecept, amihez bátran keverhetünk húsokat, májat, gombákat, borsót, egyéb zöldségeket, halféléket, rákot, tenger gyümölcseit, stb. Bízzuk a fantáziánkra a dolgot. Azonban önmagában is rendkívül ízletes étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy vastag falú serpenyőben 3 dkg vajon lepirítjuk, ekkor hozzáadjuk a rizst, amivel tovább pirítjuk.
  2. A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük, és épp hogy kicsit pirulhatna, már fel is öntjük 1 dl húslevessel, és elkeverjük, befűszerezzük.
  3. Ha a lé elpárolgott, újabb 1 dl lével felengedjük, s ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy. Közben beiktatjuk valamikor a fehérbort is. A rizottó akkor jó, ha a rizsben található keményítőtől a még el nem párolgott lé, nyúlós, sűrű szafttá fő és a rizs un. "al dente".
  4. Lezárjuk a lángot, hozzáadunk még 5 dkg vajat és a parmezánt, amit elkeverünk, és már tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 87
össznézettség: 109 619
elküldve: 11
receptkönyvben: 373
elkészítve: 42/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parmezános rizottó, olasz rizottó, fehérboros rizottó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZithaR
Zithar / ZithaR Mon, 2014-04-28 22:22

Isteni! Koszi a receptet! :-) Nem hittem volna, hogy ilyen konnyu isteni olasz rizottot csinalni!

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon Wed, 2014-02-12 21:10

Hát ez valami isteni, nagyon köszönöm a recepted! :) Csak magamnak csináltam, ezért fele adagokkal dolgoztam, meg még belekockáztam egy paradicsomot és némi pritaminpaprikát, és úgy terveztem, holnap ebédre is marad, de nem bírtam ki... Csodás, mentettem! :)

595
rizottó rizs 20 dkg
vaj 8 dkg
parmezán sajt 8 dkg
csirke alaplé 9 dl
fehérbor 1 dl
fehér hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint