Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus piskótatekercs

Klasszikus piskótatekercs
Klasszikus piskótatekercs
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorunk menzai emlékeit idéző sütemény.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Gazdag levesek, mint minestrone vagy gulyásleves, után tökéletes második fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a citromok héját, melynek felét a piskótába, másik felét pedig a barackdzsemmel összekeverve használjuk. A lisztet átszitáljuk. A dzsemet felfőzzük a reszelt citromhéjjal, majd hűlni hagyjuk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. Megmossuk a tojásokat, és külön tálba engedjük le a fehérjét és a sárgáját.
  3. A sárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük (akkor tökéletes, ha kifehéredik, és legalább háromszoros térfogatú lesz). A fehérjéből és a cukor 2/3 részéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keverékbe.
  4. Az átszitált lisztet óvatosan belekeverjük a tojásos masszába, majd sütőpapírral bélelt nagyobb sütőlemezre terítjük (kb. 1,5 cm vastagon), és körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha megsült a piskóta, a felületét picit meglisztezzük, majd egy konyharuhát kiterítünk, és arra borítjuk a piskótát (alulra a lisztezett felület kerüljön).
  6. 1 percig pihentetjük a tésztát (addig átkeverjük még a dzsemet, hogy kenhető állagú legyen), majd lehúzzuk a papírt róla, és egyenletesen rákenjük a barackdzsemet, és azonnal (még melegen) szorosan feltekerjük, majd a konyharuhába burkoljuk. Szeletelés előtt legalább fél órát pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 926
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ízes rolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

236
finomliszt 20 dkg
tojás 5 db
cukor 20 dkg
citromhéj 1.5 citromból nyert
sárgabarackdzsem 35 dkg