Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus rántott sajt

Klasszikus rántott sajt
Klasszikus rántott sajt
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus rántott sajtot rendkívül egyszerűen otthonunkban is elkészíthetjük, egyre kell figyelni, hogy duplán panírozzuk, így elkerülhetjük azt a balesetet, hogy sütés közben kifolyik a sajt.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk.
  2. A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy minden oldalát rendesen befedje.
  3. Azután a tojásba forgatjuk, és úgy járunk el, ahogy a liszt esetében.
  4. Ezután jöhet a zsemlemorzsa, itt majd érdemes arra figyelni, hogy ha mindenhol jól befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól.
  5. A lényeg pedig a dupla panírozásban rejlik, ami nem más mint, hogy az előbbi zsemlemorzsázást követően még egyszer megismételjük a tojás és morzsába forgatást.
  6. Végül pedig bő olajban kisütjük a sajtokat. A lényeg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és lehetőleg amint készen vannak, fogyasszuk is el, hogy jó nyúlós maradjon még a sajt!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 106
össznézettség: 77 621
elküldve: 1
receptkönyvben: 162
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajt rántva, bundás trappista

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
trappista sajt 50 dkg
tojás 2 db
finomliszt 5 evőkanál
zsemlemorzsa 1 bögre