Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus spárga Mártitól

Klasszikus spárga Mártitól
Klasszikus spárga Mártitól
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben repesve várjuk a spárgaszezont. A sokféle elkészítési mód közül legjobban a "klasszikus" változatot szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

4 személynek köret (pl. grillezett szűzérme vagy füstölt lazac, pisztráng mellé nagyon finom), 2 személynek főétel, pl. petrezselymes újkrumplival, friss kenyérrel. Hollandi mártás helyett kis vajban felforralt tejföllel is meglocsolhatjuk. Jól hűtött száraz fehérbor illik hozzá. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a spárgát, a végeiből picit levágunk.
  2. Egy széles lábasban citromlé, pici vaj, és só hozzáadásával felforraljuk a 1.5 l vizet. Beletesszük a spárgát, és 1-2 percen keresztül forraljuk. Redukáljuk alacsony fokra a hőmérsékletet, és főzzük így további 10 percen keresztül a spárgát roppanósra.
  3. A sonkát vágjuk fel nagyobb kockákra, és a vajban pirítsuk ressre.
  4. A petrezselymet mossuk meg és aprítsuk fel ízlés szerinti méretre. Egy gyengén kivajazott tűzálló tálba szedjük ki a lecsöpögtetett spárgát (szűrőlapát!).
  5. Az első lerakott rétegre osszuk el a sonka és a petrezselyem felét. Ezt fedjük be a maradék spárgával, sózzuk, és szintén megszórjuk petrezselyemmel, majd elrendezzük rajta a sült sonka második felét.
  6. Tegyük előmelegített sütőbe kb. 15 percre.
  7. Tálaljuk előmelegített tányérokra, és szükség szerint locsoljuk meg egy kis olvasztott vajjal. (Én hollandi mártással -lsd. receptem-, mielőtt a sütőbe tettem.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x4 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 021
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

jénaiban sült spárga, sonkával rétegezett spárga, spárga vajban sült sonkával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

191
fehér spárga 1 kg
feketeerdő sonka 10 dkg
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1.5 citromból nyert