Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus sült csirke Jahmaica konyhájából

Klasszikus sült csirke Jahmaica konyhájából
Klasszikus sült csirke Jahmaica konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus főétel, hétköznapokon és ünnepi alkalmakkor egyaránt megállja a helyét!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd a tepsibe helyezzük. Ha egész combokról van szó, és nem feltétel, hogy egészben maradjanak, válasszuk ketté az alsó és felső combot, mert sokkal hamarabb megsül, illetve nagyobb felületen lesz ropogós a külseje.
  2. Olajjal locsoljuk meg majd fűszerezzük, és 1/2-1 dl vizet engedünk alá. (Mint minden fűszeres sültnél, itt is a legjobb előző nap bepácolni és másnapig állni hagyni.)
  3. Alufóliával borítjuk a tepsit, 30-40 percig sütőben pároljuk, ezután megnézzük, hogy kellően megpuhult-e.
  4. Az utolsó 15-20 percben fólia nélkül süssük a combokat, míg kellően ropogóssá válnak. Közben egy hőálló kanál segítségével locsolgatjuk a combokat, hogy még finomabbra süljenek, és ne száradjanak ki.
  5. Ha szeretjük a szaftos zsiradékot, és a sütés során nagyon kevés maradna, pótolhatjuk a vizet időnként kis mennyiségben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 718
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahmaica

Mióta szakács: 2013.02.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirke, sült csirke fűszeresen, sült csirkecomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jahmaica
Jahmaica / jahmaica Sun, 2013-06-02 10:24

Vannak azok a teflon-edényekhez készült "hőálló" műanyagnak titulált olcsóbbik fajta eszközök, szerintem azzal nem ajánlatos forró ételhez nyúlni... bár ezt csak egyszeri rossz tapasztalat alapján mondom... (egyébként nem hiszem h ez az egy szó a lényegen bármit is változtatna... :) )

744
csirkecomb 4 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl