Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus vaníliás soufflé

Klasszikus vaníliás soufflé
Klasszikus vaníliás soufflé
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a francia soufflé  légies könnyedségű :) A legjobb, ha a sütőből kivéve, azonnal tálaljuk a vendégeinknek.  A soufflé teteje aranybarna, míg a közepe halványsárga. A tészta textúráját a mousséhoz tudnám hasonlítani. A receptem négy fő részére elegendő. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Kenéshez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a soufflé formákat vajjal kikenjük, majd barna cukorral meghintjük. A felesleges cukrot kirázzuk a formákból.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, csakúgy mintha rántást készítenénk. A serpenyőt levesszük a tűzről, és fokozatosan hozzáadagoljuk a forró tejet, egy kézi habverő segítségével szép simára keverjük.
  3. Újra visszatesszük folyamatos keverés mellett a tűzre, és megvárjuk amíg újra felforr. Ezután a mártást levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a sót és a vanília aromát, majd összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, és egyenként a mártáshoz adjuk a sárgáját. Jól összekeverjük.
  4. A tojásfehérjékből "francia habcsókot készítünk". Egy robotgép segítségével habbá verjük a tojásfehérjéket, közben kis adagonként hozzáadjuk a porcukrot.
  5. A habcsók egyharmadát a mártáshoz adjuk és egy kézi habverő segítségével óvatosan összedolgozzuk. Majd hozzákeverjük a maradék habcsókot is.
  6. A masszát a soufflé formákba töltjük és a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  7. Amikor kisült a tetejét porcukorral meghintjük és azonnal tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliafelfújt, vaníliás szuflé, klasszikus francia soufflé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

242
vaj 14 g
finomliszt 10 g
tej 120 ml
barna cukor 30 g
tojás 2 db
1 csipet
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaj 2 ek
barna cukor 5 dkg
porcukor 3 dkg