Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knédli ahogy Évi néni készíti

Knédli ahogy Évi néni készíti
Knédli ahogy Évi néni készíti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma egy finom paradicsomos-zöldséges marharagut készítettem, s hozzá ez volt a köret. 

hozzávalók / 6 adag

Pirított kifli

Tészta

ajánlat

Raguk, szószok mellé jó ízű köret. Én házilag sütött bagettből készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pirított kifli

  1. Egy kanál kacsazsíron megpirítjuk a felkockázott bacont, sózzuk, borsozzuk.
  2. Mikor már pirosodik, hozzáadjuk a 1-1,5 cm + 1-1,5 cm-es kockákra vágott kiflit, és megpirítjuk. Félrehúzzuk kihűlni.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleöntjük robotgép táljába. Rámorzsoljuk az élesztőt, és 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Ha kellően habos, hozzákeverjük a lisztet, tojást. Géppel 2-3 perc alatt kikeverjük, megsózzuk.
  3. Ehhez a híg tésztához keverjük a megpirított baconös kiflikockákat, a felaprított rozmaringot, borsozzuk.
  4. Lefedve egy órát kelesztjük langyos helyen. Addig a tésztában lévő felesleges folyadékot a pirított kiflikockák magukba szívják.
  5. Két réteg folpackot egymásra fektetünk, felső rétegét kevés kacsazsírral megkenjük, és ráhalmozzuk a megkelt tésztát. Megformázzuk cipó formájúra, beletekerjük a folpackba.
  6. Gőz fölött (itt bambusz párolóba téve) kb. 40 perc alatt átpároljuk.
  7. Ha elkészült, fóliástól hagyjuk kihűlni egy kicsit rácson, és csak utána bontjuk ki.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 048
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: köretek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

knédli házilag, baconös knédli köret, cseh knédli, tésztaköret

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2014-03-15 19:49

Kedves Évi!
Ez nagyon jól néz ki, kedvcsináló, de miután megnéztem a krumplis knédlidet is, lehet, hogy kombinálom a két receptet és úgy csinálom meg ennek a krumplis variációját. Minden esetre jó ötletet adtál, legközelebbi marhahús köret ez lesz, már úgy is régen csináltam knédlit. A kertben már szép a rozmaring bokrom. Köszönöm a receptet.
üdv: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-03-16 16:29

Kedves Margó!
Ha másért nem, akkor csak azért is, hogy ne mindig egy-két köretet együnk. Nem igaz?
Remélem ízleni fog, ha elkészíted.
Üdv: Évi néni

dadimami
dadimami Sun, 2014-03-30 22:21

Kedves Évi!
Ma Zuzuka Stifadojához (bitang jó) készítettem végül ezt a knédlidet, sajnos éppen nem volt itthon friss rozmaringom, csak szárított, de az íze így is jó volt, de sajnos a párolása nem lett tökéletes, - gőzben volt, egy nagy fazékba tett nyeles, hálós fémkosárban, de nem tudtam így teljesen lefedni, gondolom emiatt. Egyszer régebben kuktában pároltam, lyukas betét felett, amit kiemeltem pár csésze alátételével, így teljesen gőzben párolódott. Vissza kell térni ehhez a megoldáshoz,
akkor lesz tökéletes. Azért ami maradt, a mikróban utólag hőkezeltem, remélem javított rajta. Miután volt itthon egy kis medvehagymám azt is tettem bele, nem ártott meg neki.
üdv: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-03-14 11:42

Én ezt a déditől láttam így készíteni. Jó a bacont és a zöld fűszert én tettem hozzá, de ez mégis csak hagyomány.
Jó pihenést kívánok!

Puszillak: Vass

Torma
Torma / Torma Fri, 2014-03-14 07:55

MEGÕRÜLÖK Vasska; én teljesen ugyanígy készítem (legtöbbször ugyan gombócozom csak), kivéve a rozmaringot...a kis pirított kockák a baconnel szuper finomak, az élesztõ könnyūvé teszi, nem ragacsos...guszták a szineid! Én néha magos, tk lisztes zsemlét használok, attól olyan jó tarka lesz a gombóc. Na, akkor mindjárt be is nézek a blogodra! Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

201
kifli 1 db
bacon 5 dkg
kacsazsír 1 ek
tej 2 dl
tönkölybúza liszt 15 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 1 csipet
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
tojás 1 db