Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knédli - gluténmentes

Knédli - gluténmentes
Knédli - gluténmentes
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finomságot először anyukám készítette el gluténmentesen nagy örömömre.  Ügyesen elkészíthető, bátran ajánlom! Igaz, a színe nem a megszokott a hajdinaliszt miatt. Más lisztkeverékkel még nem próbáltam, nekem így is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsok, liba- és kacsasült mellé köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb pohárban (1/2 l) öntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük, letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, ezalatt a tej felfut.
  2. Közben kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól összekeverjük.
  3. A liszthez ütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott tejet, majd kézzel jól összedolgozzuk. Ha a tészta száraz, kevés vizet adunk hozzá, jól összedolgozzuk, gyúrjuk (kb.10-15 perc). A tészta legyen puha, de ne ragadjon a kézre.
  4. Letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percet. Ügyeljünk arra, hogy a helyiségben ne nyissunk ablakot, ne legyen huzat. (Én paplan alá szokom tenni.)
  5. Egy lábasba belehelyezzük a knédlifőzőt (párolótalpat), vizet öntünk alá (ne érje a főző alját), feltesszük forralni. A knédlifőzőt beolajozzuk, hogy ne ragadjanak  le a knédlik.
  6. A megkelt tésztából vízbe mártott kézzel 4 cipót formázunk, és amikor a víz forr a knédlifőzőre helyezzük őket kettesével, mert még nőnek főzés közben.
  7. A tetejüket beolajozzuk, lefedjük a lábast, és 20 percig főzzük őket. Ez alatt az idő alatt a fedőt nem vesszük le.
  8. Ha kész, fakanál segítségével kivesszük a knédliket, ellenőrizzük a víz mennyiségét, olajozzuk a talpat, ráhelyezzük a cipókat, olajozzuk őket, lefedjük, készre főzzük.
  9. A knédliket szeleteljük, sült húsok, libasültek mellé kínáljuk.

  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 302
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes knédli, hajdinalisztből készült knédli, gőzben főtt knédli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
gluténmentes lisztkeverék 300 g
hajdinaliszt 200 g
élesztő 30 g
tej 1 dl
cukor 2 csapott ek
tojás 1 db
1 kk
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek