Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kockasajtos csirke Gabystól

Kockasajtos csirke Gabystól
Kockasajtos csirke Gabystól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba kaptam egy kerámiabevonatos edényt. Persze azonnal ki kellett próbálnom. Ezt készítettem benne. Gyorsan készen lettem és finom is. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ebben az elkészítési formában (kicsit sűrűn) krumplipürével tálaltam. Ha hígabbra hagyjuk a mártást (több tejszín és víz), akkor kifőtt tésztával összekeverve, reszelt sajttal megszórva is lehet tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk, kicsontozzuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. Beszórjuk sóval, borssal.
  2. Egy edényben felmelegítjük a vajat, beletesszük a kockasajtokat, és összeolvasztjuk.
  3. Beletesszük a csirkecombcsíkokat, rányomjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, picit megsózzuk, fehéredésig sütjük, időnként megkavarjuk.
  4. Lefedjük, majdnem puhulásig főzzük, hozzátesszük a zöldborsót, lefedve kb. 5-10 percig teljes puhulásig pároljuk.
  5. A tejszínbe beletesszük a petrezselymet és a lestyánt, elkeverjük, tejjel vagy vízzel felengedjük, ráöntjük a zöldborsós csirkére.
  6. Már csak addig főzzük takarékon, míg kellőképpen besűrűsödik. Kóstoljuk meg, ha kell, tegyünk hozzá még sót vagy borsot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 608
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

macisajtos csirke Gabystól, csirkecombcsíkok kockasajttal, tejszínes sajtos csirke, kockasajtos csirkecomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-16 00:10

Mind szeretem, Gabibaba, a serpenyot is, hehehe...;) Mind johet! Puszillak, kellemetes hetveget, Torma :) Remelem sikeresen megsultek az "artizanjaid" ??? :)))

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-02-17 00:25

A serpenyőm volt az egyetlen amit meghagytak:DD Az artizánok még pihennek, kalácsot rendeltek. De rajta vagyok, eddig minden ok! Puszi, jó pihenést:) Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-14 11:14

De guszta ételt látok a képen, köszönöm szépen,...mentés, és készítés, minden alapanyag szuper, így még nem próbáltam :-) , egyben klassz lehet :-)
Szép napot!

Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-02-14 12:50

Szia Anyóca:)
Igen, nagyon finom volt, nekünk "bejött":) Érdemes kipróbálni. Kellemes hétvégét kívánok: G

484
csirkecomb 3 db
vaj 2 ek
kockasajt 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1 dl
tej 0.5 dl
petrezselyem 1 tk
lestyán 1 teáskanál