Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya

Kocsonya
Kocsonya
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még anyukámtól tanult étel, itt a mi hagyományos, rezgő kocsonya receptünk. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem dermedne meg a kocsonyád,  még főznöd kell tovább, vagy gyors megoldásként tegyél hozzá vízben feloldott zselatinport, és keverd össze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan tisztítsuk meg a húsokat, és lassú tűzön, nagy lábosban, hideg vízbe tegyük fel főni. Adjuk hozzá a vöröshagymát (megpucolatlanul, ez szép színt kölcsönöz). Időnként szedjük le a habját. Ha már nem képződik több hab, mehetnek hozzá a fűszerek és a zöldségek. Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük legalább 3-4 órán keresztül.
  2. Majd a levet óvatosan szűrjük le, és hűtsük egy kicsit le. Közben óvatosan szalvétával itassuk le a zsírt a tetejéről. A csontokról szedjük le a húst, és osszuk el az edényekben.
  3. A lezsírozott kocsonya levét óvatosan merjük tálkákba, és hagyjuk a hidegen megdermedni. Legalább egy éjszakán át.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 528
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, újév
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

kocsonya házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

796
sertéscsülök 1.5 kg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
1 ek
bors 3 teáskanál
sertésköröm 0.5 kg
ételízesítő 1 kávéskanál
babérlevél 2 db