Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya ahogy napocska készíti

Kocsonya ahogy napocska készíti
Kocsonya ahogy napocska készíti
330 perc / előkészület: 30 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben azt hittem, én nem tudok kocsonyát csinálni, de tévedtem, nem kell hozzá nagy tudomány. Sokszor nem készítek egy évben, de újévre mindig főzök jó pár tányérral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni, majd mikor nagyon felhabzott, leöntjük a vizet. A húsokat lemossuk, és tiszta vízben feltesszük a kocsonyát, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.
  2. Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. (Annyira szoktam megsózni, hogy ki lehessen picit érezni a sót), 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.
  3. Ha kész, leszűrjük, a husikat kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.
  4. A levet picit hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal kétszer-háromszor leszedünk. Így nagyon szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.
  5. Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni. (Mi ecetes lilahagymával esszük és kenyérrel.)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 96 171
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertéskocsonya, sertéshúsos kocsonya, újévi kocsonya

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viczenai
viczenai Sun, 2015-12-13 16:45

Kedves Napocska!

Ez nagyon remek volt, köszi. Mindenkinek nagyon ízlett a családban. Gratulálok.

Sári Tiborné
Sári Tiborné Mon, 2013-01-07 00:53

Én is igy szoktam főzni, csak nem öntöm le róla az első vizet amikor felhabzott.
Nagyon finom, ha a sertés fejhusát is belefözzük.
Sajnos már eléggé drága egy kocsonyához megvásárolni a husokat, igy csak ÜNNEPI ételként lehet feltálalni!
Mindnyájan szeretjük.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Thu, 2013-01-03 19:59

Jól néz ki.
Az enyém is így szokott kinézni:).
Annyi a különbség az ízben, hogy én csak fokhagymát teszek bele,egy egész fejet, gerezdekre szedve és kihagyom a zöldségeket.Az első levet nem öntöm le.
De ugyanilyen szép. :)
További jó sütést-főzést kívánok.
Áldott új évet!

925
sertésköröm 80 dkg
sertésnyelv 50 dkg
sertéscsülök 80 dkg
füstölt lapocka 30 dkg
sertésfül 20 dkg
sertéslapocka 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paprika 2 db