Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya, egy kis füstölttel (Kocsonya 5.)

Kocsonya, egy kis füstölttel (Kocsonya 5.)
Kocsonya, egy kis füstölttel (Kocsonya 5.)
405 perc / előkészület: 45 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A füstölt nyúlját Anyu javasolta, nagyon bejött! Nejemet kéne még valahogy rávenni, hogy kóstolja meg, de hajthatatlan. Amikor meglátja "reszketni" a kocsonyát, teljesen vége van. Direkt vásároltam a képen is látható rozsdamentes tálkát, így elég egy "tányér" egy evésre, nekem! Természetesen van kisebb tál is, ezért a 6 fő/ adag csak körülbelüli.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kenyeret együnk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 9-10 l vízben rakjuk fel főni, a teljes vízmennyiséget az elején öntjük hozzá, nem jó utántölteni a vizet!
  2. A húst, a fokhagymát, hagymát, zöldséget és a fűszereket egyszerre rakjuk bele. Amikor kb. fél fővésben van, akkor rakjuk hozzá a gyufapaprikát.
  3. Nem jó erős tűzön főzni, forrás után csak "peszeregtetni" szabad. Főzés közben többször leszedjük a habját, így sokkal tisztább levet kapunk. Addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Ha kész, a húsokat a tál aljára tesszük, és rámerjük a levet. Egy kicsit hagyjuk hűlni, utána mehet rá a bors és az őrölt paprika.
  4. Ki, hogy szereti, a zsírját kiosztáskor leszedjük, én egy kicsit hagyok rajta, mert úgy kedvelem.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 943
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

disznókocsonya füstölt nyúljával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Matolcsiné
Matolcsiné Mon, 2012-01-02 15:49

Mi is teszünk bele füstölt húst. Örömmel láttam a köménymagot! Az állítólag tisztítja a levet. A zsír leszedésére külön módszerünk van: egy hosszú, vékony műanyag csövet dugunk a kocsonyalébe, azon keresztül fejtjük át a levet a tányérokba. Mikor elérjük a zsíros réteget, befejezzük. Mindig tiszta, zsírmentes kocsonyát kapunk. Persze a levet én is átszűröm mielőtt a tányérba kerül.

rozsa1958
rozsa1958 Mon, 2013-01-21 19:01

A legegyszerübb lezsirozási módja a kocsonyának az hogy papirtörlőt teszünk a kocsonya tetejére és lehúzzuk.A zsir rátapad a papirtörlőre és ezt addig csináljuk amig elfogy a zsir a tetejéről.

rubika
rubika Sun, 2012-01-01 21:59

Mi, otthon csak füstöltből készítjük, persze megfelelő előkészítés után, és a zsírjától is megszabadítjuk teljesen.

Müszi
Müszi Wed, 2010-01-20 17:21

Mifelénk is akkor igazi a kocsonya, ha van benne egy kis füstölt hús is !
Sőt, a szüleim még régen a kocsonyahúst 1 napra a füstre tették és utána abból készült ez az igazi téli
finomság !

Bakonyi Mari
Bakonyi Mari Wed, 2010-01-20 09:30

Pedig ez így igen fenséges eledel! Én a nagyanyámtól és édesanyámtól tanultam, hogy egy kis füstölt, megbolondítja a kocsonyát.

734
sertésköröm 1 kg
sertéscsülök 80 dkg
sertésfül 40 dkg
füstölt sertéscsülök 30 dkg
sárgarépa 1 közepes db
petrezselyem 1 szál
fokhagyma 2 fej
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 2 db
bors 15 szem
köménymag 1 csipet
babérlevél 2 db
hegyes erős paprika 4 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 10 l