Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya - Kiss Mónitól

Kocsonya - Kiss Mónitól
Kocsonya - Kiss Mónitól
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kocsonyát, igaz csak a levét eszem meg, de a párom a jól megpakolt kocsonyát szereti. Többször készítettem már, de most igazán jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kocsonyahúst megmossuk, majd lepörzsöljük, hogy ne legyen rajta szőr, vagy sörtemaradvány. (Én borotvát is használtam!) Majd még egyszer alaposan megmossuk.
  2. A zöldségféléket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  3. Fogunk egy nagy lábast, és abba beletesszük a húst a zöldségekkel. Felengedjük addig, hogy az egészet ellepje. Majd sóval és borssal ízesítjük. Feltesszük főni, és jó 3-4 órán keresztül lassú tűzön főzzük. Ha a víz apad, akkor adunk még hozzá, hogy továbbra is ellepje a húsokat.
  4. Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzről, majd kiszedjük belőle a húsokat és a zöldségeket. Fogunk egy "konyharuhát", és a levet átszűrjük, hogy tiszta legyen. Majd a húsokról leszedjük a csontokat.
  5. Tálakba elhelyezzük a húst, a zöldséget, esetleg fül, és bőrdarabokat. Majd a legvégén rámerjük a levet.
  6. Hideg helyre alvadni, hűlni tesszük. Jó étvágyat!

 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 897
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

kocsonya, sertéskocsonya

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lacci Bácsi
Kreatívlaci / Lacci Bácsi Thu, 2013-01-10 11:27

Ezek szerint nem követtem el nagy hibát , mikor én is bevetettem egy borotvát a szőrtelenítésre ,el sem mertem mondani a haveroknak ,ne hogy kiröhögjenek , de jobb mint az utólagos perzselés .
A hét végére tervezem az elkészítést , már többször azt a módot alkalmazom , hogy este elvégzem az előkészületeket kb. éjjel 12-órakor alágyújtok ,természetesen kis lángon ,hamar alszom gyorsan sokat és 5-6-óra körül befejezem a további műveleteket . Ha jó hideg van 8-órakor kész a reggeli.
Természetesen ezt csak egy nyugdíjas tudja alkalmazni ,aki ráadásul rossz alvó.
Jó étvágyat mindenkinek !

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2013-01-16 11:56

Szerintem a borotva egy remek trukk hozza, es legalabb nem budositunk be a perzselessel!))))
Kellemes napot!)

Lacci Bácsi
Kreatívlaci / Lacci Bácsi Thu, 2013-01-17 08:56

Még annyit hozzáfűznék ,( ez általában elő fordulhat ,ha egy kicsit több a lé ), nyugodtan meg lehet erősíteni egy kis zselatinnal ,nekem is alkalmaznom kellett tegnap ,de remek lett .
További jó főzöcskézést ,szép napot .

Yoss-X
Yoss-X Sat, 2017-12-16 12:56

Azért kellhetett bele zselatin, mert hús került bele. A kocsonyába NEM kell hús. Köröm, bőr, esetleg csülök és fejhús. Ha csak ezek kerülnek bele, akkor nem lesz szükség zselatinra. Ja és zöldség sem kell bele, bár ez egyre népszerűbb, pedig eredetileg ez nem volt benne, ez nem zöldségleves. Bár kinek mi ízlik, ugye.

cserti jutka
cserti jutka Fri, 2011-12-23 23:48

Kedves Moni
Gratulalok. A Tied az elso igazan szep tiszta levu, nem zsiros, zoldseges ( amitol nagyon kellemes lesz a kocsonya leve) szepen talalt kocsonya a NoSalty-n. Valamikor 40 evvel ez elott anyam is igy csinalta .
Boldog Karacsonyt kivanok.
Jutka

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2011-12-24 06:53

Kedves Jutka!
Nagyon szepen koszonom a pozitiv hozzaszolast, igazan oromet okoztal vele. En edesapamtol tanultam - lestem el ( szegenykem 12 eves koromban meghalt), de karacsonykor ezt mindig o keszitette,en meg ott sertepelteltem mellette a konyhaban.
Nagyon suru konyharuhan szurom at , szep lassan kanalazva es akkor lesz ilyen!
Igazan koszonom megegyszer a pozitiv jelzest.
Boldog,bekes karacsonyt kivanok!
Moni

zafirov
zafirov Fri, 2011-12-23 22:33

Hát ha húslevest főzök akkor tényleg teszek bele zöldséget, de a kocsonyát inkább egy kis füstöltel bolondítom meg, és nem sajnálom belőle a fokhagymát. Bocsi

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2011-12-24 06:49

Kedves Zafirof!
Ha megnezed a Horváth Ilona szakácskönyvében lévő kocsonyát, ö is tesz bele. Én édesapámtól tanultam, illetev elnéztem tőle kislany koromban, o is tett bele, nem kell sok, par szal csak. Fokhagyma? Igen, az mehet bele "dogivel"))))
Egyebkent kocsonya receptet is sok felet hallottam mar, mert tenyleg a parom egyik baratjanak az edesanyja is tesz bele futotlt hust.
De tudod hogy tartja a mondas, ahany haz, annyi szokas!)))))
Ja, es Nagyon Boldog Karacsonyt kivanok!

699
sertésköröm 80 dkg
sertésfül 20 dkg
sertéshús 50 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint