Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya kuglóf

Kocsonya kuglóf
Kocsonya kuglóf
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre készítettem ezt a kocsonya kuglófot, és mondhatom, nagyon sikeres volt. Azért adom közzé a receptet, mert most készítem az idény utolsó kocsonyáját (valószínűleg), és az nagyon hasonló lesz (csak éppen őzgerincformában készül).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Természetesen a rétegeket sokszorozni is lehet, dönteni, variálni, adj teret a kreativitásnak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kocsonyahúst feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje, és még egy ujjnyit adhatunk hozzá. Mehet bele a hagyma és fokhagyma (egészben), én újabban egy jókora darab gyömbért is teszek bele, mert az íze nem ellenkezik a kocsonyával! Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk.
  2. Alaposan megfőzzük, hogy a csont szinte magától forduljon ki a körömből. Kicsontozzuk.
  3. Nagyjából fél liternyi levet külön veszünk, és hozzáadjuk a céklalét (lehet savanyúság leve is, de ha céklát főzünk, a főzővíz is megteszi).
  4. Egy kuglófformába először levet merünk, és ezt megdermesztjük. Utána rámerjük a piros levet, kitesszük hűlni. Utoljára belemerünk mindent, és hagyjuk, hogy kihűljön.
  5. Tálaláskor forró vízbe mártjuk, annyi időre, hogyha megrázzuk, megmozduljon (lényegében addig, amíg átforrósodik a fém). Ügyesen kiborítjuk egy tálra, bevisszük, az asztalra tesszük, és a tapsnál szerényen mosolygunk!
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 268
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Seafalcon

Mióta szakács: 2015.02.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, újév
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kocsonya kuglófformában, sertéshúsos kocsonyakuglóf, sertéskocsonya kuglófformában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

687
sertésköröm 1 kg
sertésfül 50 dkg
sertésfarok 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
céklalé 5 ek
víz 5 dl
gyömbér 25 g