Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kokárda

Kokárda
Kokárda
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miközben a munkahelyemen a főnököm zakójára tűztem fel a Kokárdát az ünnepség előtt, beindult a fantáziám a szép, színes forma láttán. Először sütemény formában képzeltem el, de túl későn érkeztem haza, és nem volt kedvem még a sütőt is bekapcsolni. Maradt a sütés nélküli változat. Az elmúlt évben többen is elkészítették, volt aki a barna réteget kihagyta, de én pont azért készítettem így, mert nem csak ízben egészíti ki jól a csokis réteg, hanem kiemeli a sötét barna réteg a kokárda élénk színeit.

hozzávalók / 6 adag

A barna réteghez

A piros és zöld réteghez

A fehér réteghez

ajánlat

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük.
  2. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel és 5 dkg olvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!
  3. A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon.
  4. Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen.
  5. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, meg piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz meg zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk.
  6. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!
  7. A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze. (Sajnos nem volt szép fehér kókuszreszelékem itthon.)
  8. A tésztát - 2 sütőpapír között lehet tapadásmentesen kinyújtani - kb. 8 mm vastagra nyújtjuk.
  9. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk.
  10. Fóliába csomagoljuk a hengert szorosan, és jól lehűtjük. Vékony pengéjű késsel szeleteljük. Egy-egy karikákba egy fogpiszkálóval bordákat nyomkodunk, így hasonló lesz a kokárdához.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 431
elküldve: 21
receptkönyvben: 372
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksztekercs, kókusztekercs, kokárda mintájú kekszsüti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stassy
Stassy Thu, 2012-09-13 12:51

Ez eszméletlen jól néz ki. Párom katona, biztos tetszene neki. Elmentve.

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2012-03-28 12:13

Kedves? bruku!
Mielőtt alaptalanul vádaskodsz, alaposabban nézz utána a tényeknek! Ez a recept 2011-ben jelent meg a Csábító házi sütemények 5. könyvében. Én 2010. március 11-én készítettem először (még szerencse, hogy dátumozom a képeimet, pont az ehhez hasonló esetek miatt). Ma egyébként még a kiadóval is beszéltem e miatt, nem mintha utólag bármit is tehetnének. A receptek nagy része a netről van összeszedve, így van egy jó hírem, sok blogolónak írhatsz hasonlóan kedves, epés megjegyzéseket. Anno én is találtam még az első 1-2 kiadványban tőlem lenyúlt receptet, de amíg nem érnek ilyen rosszindulatú vádaskodások, mit itt, addig csak kicsit bosszant a dolog. Ha te csak azért regisztráltál ide, hogy bántó megjegyzéseket irkálj alaptalanul, mert recepteket nem látok tőled, akkor gondolkozz el ezen!

bruku
bruku Wed, 2012-03-28 10:23

Csábító házi sütemények a könyv címe amiben e recept dekára pontosan szerepel kedves Azila1!A bajom nem az,hogy megosztod mással is had élvezze,hanem a körítés.

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-03-19 05:32

Nagyon ügyes vagy, gratulálok, lehet, hogy én is megpróbálom elkészíteni.
Üdv.,minden jót: Adél

Azila1
azila / Azila1 Sun, 2012-03-18 23:25

Mindenkinek köszönöm szépen a dicséretet. Sajnos későn jutott eszembe az aktualitása, és itt is várakozott pár napig, pedig már egy éve készítettem először.

752
háztartási keksz 15 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habtejszín 20 ml
háztartási keksz 15 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 5 dkg
habtejszín 20 ml
ételfesték 10 csepp
császárkörte aroma 0.5 teáskanál
keserűmandula aroma 5 csepp
kókuszreszelék 10 dkg
porcukor 8 dkg
margarin 5 dkg